【日本Falcom】綜合討論區Vol.28【-閃3中文發售-】

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

Falcom 3大柱

軌跡系列

伊蘇系列

幻都系列

軌跡系列
目前由4篇章 - 9集構成 由零軌開始脫離英雄傳說系列嘅編號
先後次序由 空軌FC -> SC -> 3rd -> 羈絆 -> 零軌 -> 碧軌 -> 閃I -> II -> III
外加曉/星軌 時間由零碧中間開始

伊蘇系列
目前共9集 包括伊蘇I - II , 伊蘇III (菲爾佳娜之誓) , 伊蘇IV (塞爾塞塔的樹海) , 伊蘇V (失落的砂之都凱芬) , 伊蘇VI (納比斯汀的方舟) , 伊蘇VII , 伊蘇VIII (丹娜的隕涕日) , 伊蘇 始源
伊蘇系列除咗I - II外 其他都無實質嘅遊玩次序

幻都系列
雖然只有5集 但係3大柱之中最歷史悠久 最初同英雄傳說一樣都屬於屠龍者系列
最新作 東京幻都 社長有意再獨立系列化
即將發售
PS4
閃軌 III () 2018年11月1日
閃軌 IV () 2019年3月7日

I/A
星之軌跡 () 2018年11月13日
週邊
11/16 日本ファルコム公式英雄伝説 閃の軌跡IV-THE END OF SAGA- ザ・コンプリートガイド

12/13 英雄伝説 閃の軌跡IV -THE END OF SAGA-オリジナルサウンドトラック

12/13 英雄伝説 閃の軌跡IV 壁掛けカレンダー2019
軌跡系列
目前由4篇章 - 9集構成 由零軌開始脫離英雄傳說系列嘅編號
先後次序由 空軌FC -> SC -> 3rd -> 羈絆 -> 零軌 -> 碧軌 -> 閃I -> II -> III
外加曉/星軌 時間由零碧中間開始

加羈絆都唔加閃IV
唔記得
無人會睇 無事兒 無事兒
有冇人知普通版邊間有主題code
我都想知
無限就算,有主題當安慰獎
剛爆左刺客開緊red dead 2 ,頭先又剛入手軌3點算好
咩黎
一早叫你地訂數位
睇SONY個網都係得預訂先有
仲孤寒過1,2
荃豐藍店398

屌我點解唔買rdr2先走去買呢隻辣殺
有主題
聽日唔返工了
決定後日都唔返工了
明明就係畀F社炒
信和378
冇主題
另外有張code 定包係game入面
攻略
OST
掛牆月曆
另外一張
我問過我果頭都冇 唔通要出荃灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞