有冇Gin 同好?

339 回覆
41 Like 9 Dislike

呢排公司太忙唔記得推post
呢個係新寵 之前上幾個禮拜去咗澳門玩跟住係間酒吧試過幾好飲
想請教:

1. 梳打同湯力有咩分別?gin 溝梳打 / 就咁加冰 / 淨飲得唔得?抑或湯力最好?

上個月係買左枝六,想知點樣打開Gin呢道門
淨飲同加冰可以試真gin既味道
加tonic 係gin最classic 既一種飲法,而且tonic都係herb底,同gin非常之夾

加梳打無話唔得,但出到黎個效果無乜特別,倒不如簡單加冰飲
感謝巴打。
話說飲GIN 通常係直接飲定係 gin tonic
tonic
叫人幫手去機場睇
賣晒支6
foodwxxx hendrick做緊85折,賣41x,零售好似算抵?
Gin Tonic
點溝好飲?
30 90 / 50 150
樓上機場買
多謝巴打
飲開邊隻多?
我次次都係買gordon
Hendricks Bombay G vine
Bombay試過 麻麻地
想試下呢期大熱既Roku
唔係隨時有機會去到嘛
基本1shot gin,3shot tonic
切4份1個青檸,加少少薄荷葉
有啲朋友中意濃啲gin味就溝2shot tonic
無標準嘅,係屋企整咪一邊整一邊試味

之前聽酒舖職員講可以留意tonic糖分,淡口gin用低糖啲嘅tonic
初初飲過億X買嘅BBR London Dry
呢家飲緊Roku六,無London Dry咁爽口不過幾好飲
之前巴打介紹嘅G Vine未開
話說用香檳杯飲好似聞落香啲咁
正想買Roku 個樽好靚
London dry就易買既 百佳都有
想問大家係咪用玉泉Tonic溝?
fever tree同玉泉都有
發覺其實d soda water都ok
之前試過自己浸咗啲薄荷vokda,1:3溝咗gin tonic再加半shot又係好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞