有冇Gin 同好?

339 回覆
41 Like 9 Dislike
睇你中意咩味姐
次次差唔多
百幾蚊個幾枝 邊枝最好?
Bombay幾好
睇你中意咩味姐
支支都差唔多
Gin Mare 屋企長期有
大家通常用咩比例溝roku?
East imperial 紫色
新手學飲Gin,點起步好呀?
MC Jin啲Rape真係唔錯
Rape晒啲nigga

平價入手 飲到個口自動neglect 左陣苦味 個鼻聞到gin陣香味就買下貴嘅

唔好怕貴 因為同紅酒唔同 買一支700 ml 可以飲14杯(理論上) 計你600蚊為返都係幾十蚊杯 重要600 gin黎講已經叫做唔平 你唔係劈嘅話有排飲 唔同紅酒一晚要飲曬 仲要幾百蚊先叫飲得下
1-2shot 冇記錯正常係45ml
巴打喺邊度買
由平入手 試下自己鐘意咩先
新手黎講Bombay is good
50 150試下 太濃就多啲tonic
西貢bottleshop(有online shop)
平?

佢地好似最平,因為做埋代理

但都係去歐洲買平好多
How much
Ok wor
以為講緊Gin Lee李幸倪
上個網睇hendricks gin要成499,好似幾貴,係咪gin mare係個到買算比較抵? 個網仲有無其他介紹?
佢主要賣手工啤,啤酒就多款d,其他liquor都無特別平
簡簡單單
白蘭樹下 45mL
St germain 10-15mL
Lime Juice 20mL
Simple syrup 10mL
試味甜酸有冇balance
Ok就shaking
Long drink就highball加冰加fever tree tonic/soda都得
Grapefruit peel噴一噴,
Short drink 就加egg white 先dry shake再加冰shake
有層foam好睇啲
st Germain已經好甜啦喎
所以要Sweet&Sour加加減減做返balance
我自己整都次次唔同
一黎lime juice自己搾,甜酸度不一
二黎就syrup有人開1:1有人2:1
所以只供參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞