iPhone Xs esim 測試 Qr Code

410 回覆
10 Like 28 Dislike
套左1010 本身個plan 落 esim, 另外插左張國內實名出的中國聯通(非香港1卡雙號),張大陸卡在香港漫遊時會係用csl 網絡,但好奇怪,明明應該同網絡,但有超過近半時間天線接收顯示中國聯通漫遊的csl訊號係收得多個1010 1~2格

唔知是否 bugs
聯通果張收csl.定CSL

btw 聯通好似想漫遊咩台都得,方便大家測試各台接收能力
大階CSL

另外我試過人手轉中國聯通漫遊到SMT 唔得...

我ok
咁呢個我都唔知點解...
你都係 XS 用esim 和雙卡?
另外細csl 和大CSL 有分別?
4G 3G分別?
csl. 上台同儲值咭
CSL 外地嚟香港漫遊
中移動幾時有呀 等佢有先轉台
有無人知道依家csl 個esim d bug fix反好未?

即係remove qr code之後仲可唔可以加返qr code落esim
同埋可唔可以hotspot share dataa?
3pk 仲未有data plan esim
iphone x 點會有?
係都xs先有esim
如果x有 我就唔駛買xs, 其實esim同實體好方便!esim用csl, 實體就放大陸卡
X既硬件唔支援雙卡
Xr實體雙卡喎
https://support.apple.com/en-hk/HT209096

Update 左香港4大 carriers 都有esim
有無巴打用sun mobile ?
佢都無esim 晶片點update呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞