係大學讀Common Core 點知比tutor F左

57 回覆
6 Like 7 Dislike
CCST 出左名爛grade
唔同意依句
利申 wave 拎A

Agger
ccst9012 A

有科stat 既ccst 都好靚grade wor
Btw 樓主去triklo 寫臭佢啦
D tutors西到呢
不過以後讀書唔好鬥氣喇
今個sem加油啦

Agger
ccst9012 A

有科stat 既ccst 都好靚grade wor
Btw 樓主去triklo 寫臭佢啦
D tutors西到呢
不過以後讀書唔好鬥氣喇
今個sem加油啦

yes,去triklo
triklo 係一個好重要嘅indicator

食柒左佢老母啦
是咁的 Year1入到大學咁就一定要讀common core 咁我就撰左一科CCST Science and Science Fiction黎讀 點知就中伏la

呢一個CC係要睇書嘅 咁我就用左3個禮拜去日煲夜煲本書 之後就要去tutorial present. 重點就黎la,當我地present完之後,tutor就問我問題,check下我熟唔熟本書

之後有一題我唔識答 你地可以話我柒冇睇熟本書 但本書成800頁 就算睇完都未必記得啦 之後兩個tutor就開始質疑我有冇睇熟本書,不斷係d小節上問我 問到我口啞啞 企左係到 其中一個tutor就奸奸地笑 另一個就一面不爽既樣

之後佢叫我留低 佢地兩個就同我講之前有學生都好似你咁唔識答岩岩d題目 一係你就寫1000字summary比我 (份essay已經要寫1500字) 當你有睇番本書 一係就直接見lecturer (利申:lecturer係鬼婆 仲嚴同惡過tutor) 如果唔係除左你個分低之外 仲會拉低埋你grpmate個分

之後我冇理到個兩個tutor 剩係交左份2500字essay 個時以為剩係essay 2500字 過左兩星期之後見到個分 30/100 之後tutor又send email比我叫我交番個summary 否則presentation就會低分 咁佢咁樣好似大我咁 咁我梗係有小小嬲 之後有幾堂tutorial都冇番 去到最尾個堂tutorial先番去 填番份evaluation form

去到琴日終於放grade 一睇呢一科F左 下個sem要再take 另一科cc 其他呢一科exam又有去 presnetation又有做 essay都做左 tutorial又去左大半 其實點解可以比F 真係寧得罪拉登 莫得罪tutor

搭單問下appeal可以點做 直接send email比lecturer得唔得

感謝大家肯睇完篇文

渣㗎

呢個course 咁淺

利申:舊年讀
上年讀Science and science fiction...... 合埋眼讀都A啦⋯⋯
人地讀arts 果份exam 全部唔識都a+

上堂個lecturer 極nice

樓主你係咪去錯班房呀?

ST>GL>HU>CH

ST 送 garde 神科
靠自己major拉GPA啦
ST>GL>HU>CH

Ccch 真係仆街⋯⋯全部爛grade
之前take science and music,A+咗
點睇我得cc唔F

你個名

你歧視我失敗呀?
Quit U 啦不如
人生第一個D+就係來自st

真係靠major先拉返d gpa diu
英文廢,唔鐘意present應該揀咩st?

9012 無present gpproject

有冇d 冇exam?

有冇d 冇exam?

邊有咁著數 唔係exam就essay/present架啦
我覺得你係自己攞黎 叫你做你都唔做 好難唔F你

屌谷住淡氣呀 個兩個閪女tutor

係咪覺得自己好型好有骨氣
事實你係唔識答,要補返d paper都唔過份啫
點都好過淨係得cc pass啦
On9仔 果兩個tutor幫你幫到盡啦 提埋你都唔做 抵你F啦
ST>GL>HU>CH

ST 送 garde 神科

agger
CCST係我唯一一科有B+嘅科

reg CCST 一定無死
Ccgl9035
得兩篇1500字essay
Tutorial 叫人tick就得 lecture 走唒都A-左
ST>GL>HU>CH

CCCH9015 B+
ST>GL>HU>CH

CCCH9015 B+

一份group project, 加exam
exam計下數, 禁calc多過寫字
tutor 又nice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞