玩過下couchsurfing, 你問我盡答

53 回覆
0 Like 0 Dislike
有冇食過女

試過有個波蘭既女仔host放左隻咸碟係我張床 重要係兩王一后
不過乜都冇發生

Ching門前失機吖

冇諗咁多,肥妹仔黎,不過東歐人真係五官標緻

試過有個波蘭既女仔host放左隻咸碟係我張床 重要係兩王一后
不過乜都冇發生

Ching門前失機吖

肥啱我wor,不過從朋友聽聞過有意大利女同條仔返屋企啪啪啪,仲未我朋友嘅朋友join唔join
其實couchsurfing骨子裡都係隻交友app,自自然然乜人都有。
其實couchsurfing比想像中意義大好多

有好多落後國家/先進國家嘅窮家庭可能一世無機會去見呢個世界,只靠招待外國人去了解外面嘅世界。有啲屋企會藉此機會俾自己小朋友接觸外國人

Ching門前失機吖

肥啱我wor,不過從朋友聽聞過有意大利女同條仔返屋企啪啪啪,仲未我朋友嘅朋友join唔join

邊個問先
其實couchsurfing骨子裡都係隻交友app,自自然然乜人都有。

有人當係完全免費住宿戈下衰
見到有啲窮遊撚哂命話r到免費住宿,方向錯哂,成件事cheap哂
其實couchsurfing比想像中意義大好多

有好多落後國家/先進國家嘅窮家庭可能一世無機會去見呢個世界,只靠招待外國人去了解外面嘅世界。有啲屋企會藉此機會俾自己小朋友接觸外國人

未去過落後地方既家庭,好想試下,呢啲先見到真性情
接觸兩家巴黎既人,一家好藝術,帶左我去學整面具
另一家人話好中意亞洲人,話我眼細一定善良
同兩家人都好frd,上年有帶埋女友番去揾佢地
中東遇過gay host錫左埋黎 我呆左之後佢叫我同佢入房一齊訓 果陣佢醉醉地 最後乜都無發生
中東遇過gay host錫左埋黎 我呆左之後佢叫我同佢入房一齊訓 果陣佢醉醉地 最後乜都無發生

發生左會點算

邊個問先

個意大利人問
係咪真係訓沙發?

有人當係完全免費住宿戈下衰
見到有啲窮遊撚哂命話r到免費住宿,方向錯哂,成件事cheap哂

通常會點樣報答?
cs 之前做過一個調查,話玩話cs 果時有一夜情,男男佔左一半以上,而且係你情我願既底下發生肉體關係

一定唔少 睇你想玩咩啦,啲咁開放既平台一定乜人都有,我去意大利瘋狂比人reject,睇番戈啲人之前host既全部大波長腳,搏到一個都爽歪歪

意大利同希臘班host好多都係咁

意大利都有好既,某程度上我之後戈啲成功都係一個因為已host左其他人既host reject完我,教我點寫會好啲

點樣寫可以好啲?

我都想知
係咪真係訓沙發?

唔一定嘅
有啲host 會提供床鋪訓地下
有啲可能係吹氣床
地方夠大又好人嘅會有一張床囉
但唔駛你俾錢就無得咁高要求
佢俾乜你就訓乜
試過之前去德國柏林搵到host, 去到勁多人, 原來佢勁中意host 人, 晚晚十幾人迫埋一齊, 但識左好多野, 了解到好多地方文化, 又一齊煮野食, 係開心既
想問Host係一定會帶你去玩?

佢無咁嘅義務
但玩得cs 肯做host 多數都係想識多啲人
當然都有人有不軌企圖嘅
佢地會比較用心介紹自己嘅地方
有時間帶埋你周圍去都唔奇

但我自己經驗嚟計
我反而唔太想佢帶我周圍去
因為試過一次一半時間俾個host 帶住行
去完成程竟然唔知自己大部分時間去過邊同點樣去
既然想自由行,就唔想好似跟團咁
自己發掘捐窿捐罅係一種樂趣

意大利同希臘班host好多都係咁

意大利都有好既,某程度上我之後戈啲成功都係一個因為已host左其他人既host reject完我,教我點寫會好啲

點樣寫可以好啲?

佢教我查哂家宅先。,連comment都睇埋,某程度上你可以confirm同profile講既野有冇出入
同埋如果講到明確日子,盡量寫出黎,因為host都係人,有自己生活,太遠既日子未必知咩plan,太近既可能host左人,預兩個禮拜前差不多
我自己都係個冇咩hobby既人,但為自己訂左個目標,去唔同地方學唔同餸,同會為佢地煮一餐(多數去到都話唔洗),比人知道你想多d交流
睇下以上招數有冇用,或者寫下你困難出黎睇下
係咪真係訓沙發?

唔一定嘅
有啲host 會提供床鋪訓地下
有啲可能係吹氣床
地方夠大又好人嘅會有一張床囉
但唔駛你俾錢就無得咁高要求
佢俾乜你就訓乜

有時一張梳化,有時待遇好過自己家 不過唔係main point
試過之前去德國柏林搵到host, 去到勁多人, 原來佢勁中意host 人, 晚晚十幾人迫埋一齊, 但識左好多野, 了解到好多地方文化, 又一齊煮野食, 係開心既

呢個正,我都未試過,我當時暑假,呢類host同我講佢地多人到自己都冇位訓

佢無咁嘅義務
當然都有人有不軌企圖嘅

但我自己經驗嚟計

有啲會有啲唔會,但係頂盡都係一日或者帶你去啲神秘地方
佢地都唔會日日捉住你既通常

佢無咁嘅義務
當然都有人有不軌企圖嘅

但我自己經驗嚟計

真係好睇佢

有次我去東歐
咁啱撞正暑假
鬼妹唔駛番學
帶我行足三日
日又見夜又見
無曬私人時間

佢無咁嘅義務
當然都有人有不軌企圖嘅

但我自己經驗嚟計

真係好睇佢

有次我去東歐
咁啱撞正暑假
鬼妹唔駛番學
帶我行足三日
日又見夜又見
無曬私人時間

最淆係佢帶埋自己見佢啲frd,有時講講下佢地用自己文 自己on99坐係度唔知做乜好

佢無咁嘅義務
當然都有人有不軌企圖嘅

但我自己經驗嚟計

真係好睇佢

有次我去東歐
咁啱撞正暑假
鬼妹唔駛番學
帶我行足三日
日又見夜又見
無曬私人時間

最淆係佢帶埋自己見佢啲frd,有時講講下佢地用自己文 自己on99坐係度唔知做乜好

都係陪笑咋

調轉角色嘅話我都可能會間唔時同自己朋友傾一兩句廣東話閒偈
最重要唔怕冷落左對方就得

反正我次次都係用地理問題嚟開topic
例如人口幾多、年齡分佈、氣候情況、天然資源等等
基本上唔會dead air
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞