玩過下couchsurfing, 你問我盡答

53 回覆
0 Like 0 Dislike
之前歐洲40日一半用couchsurfing
都有幾個keep到contact
睇下有冇人想試但又有疑問,
我識既都會答下

路過既expert 都可以救下我
你係男定女
係咪要host 過人地先可以住其他人屋企

未必,最重要係你寫的request夠唔夠誠意,起碼唔好俾host知道你係copy and paste同樣message俾其他人,可以睇住host個profile去寫d related的內容,等佢覺得你有誠意,想同佢做friend, 咁就大機會成功

不過有時d host 會鍾意host過人地嘅人,咁就冇計

未必,最重要係你寫的request夠唔夠誠意,起碼唔好俾host知道你係copy and paste同樣message俾其他人,可以睇住host個profile去寫d related的內容,等佢覺得你有誠意,想同佢做friend, 咁就大機會成功

利申:之前去伊朗玩過couchsurfing, 了解到好多當地年青人文化,識左唔少伊朗friend
Couch surfing 是否免費?好似話每個host最好帶樣禮物比佢。有咩嘢係香港有代表性嘅可以比佢?

利申:之前去伊朗玩過couchsurfing, 了解到好多當地年青人文化,識左唔少伊朗friend

嗚啊 好羨慕
係咪多數couchsurfer 都係男

斯里蘭卡土耳其伊朗做過surfer
英國做過host

嗚啊 好羨慕

屌,以為沉左底冇人理
本人係男既,其實我就冇host過人,不過每個request都好用心去寫,睇哂成個background,提下自己同佢有咩共通之處,自己係邊度人中意做咩
唔會話每個都成功,不過會了解多左呢個世界乜人都有

嗚啊 好羨慕

有host reject我之後話prefer 女仔或者couple, couchsurfing女仔吃香好多,當然㨂女仔host比較好口
Couch surfing 是否免費?好似話每個host最好帶樣禮物比佢。有咩嘢係香港有代表性嘅可以比佢?

最好唔好當免費,當係過朋友度訓
我會offer煮野比佢地食 ,其實都係炒個生菜同蕃茄炒蛋

了解文化一流 好想玩多次
cs 之前做過一個調查,話玩話cs 果時有一夜情,男男佔左一半以上,而且係你情我願既底下發生肉體關係
有冇食過女
cs 之前做過一個調查,話玩話cs 果時有一夜情,男男佔左一半以上,而且係你情我願既底下發生肉體關係

有無遇過變態佬啊?

一定唔少 睇你想玩咩啦,啲咁開放既平台一定乜人都有,我去意大利瘋狂比人reject,睇番戈啲人之前host既全部大波長腳,搏到一個都爽歪歪
有冇食過女

試過有個波蘭既女仔host放左隻咸碟係我張床 重要係兩王一后
不過乜都冇發生
有無遇過變態佬啊?

呢個真係想分享下
去到stockholm係個記者+攝影師host我,好好人,又教我整肉丸,又請我飲酒,教我影相,我係咁而寫左幾粒中文字比佢個仔(alex=艾力斯)重點係我啲字都幾核突
正當諗住上去好評番佢,見到我上一個(女)屌鳩佢
話條友問左佢成晚一唔一齊訓(客訓戈張床係個電腦台上面,幾難上),個女一路話唔洗
最尾條友爬埋上條女張床 嚇到條女即走(上面既野係條女寫既)
當下感覺係:屌真係乜人都有,表面真係唔會睇得出
有無遇過變態佬啊?

呢個真係想分享下
去到stockholm係個記者+攝影師host我,好好人,又教我整肉丸,又請我飲酒,教我影相,我係咁而寫左幾粒中文字比佢個仔(alex=艾力斯)重點係我啲字都幾核突
話條友問左佢成晚一唔一齊訓(客訓戈張床係個電腦台上面,幾難上),個女一路話唔洗

冇睇到就request?
好彩唔係男嘅 唔係你就...

一定唔少 睇你想玩咩啦,啲咁開放既平台一定乜人都有,我去意大利瘋狂比人reject,睇番戈啲人之前host既全部大波長腳,搏到一個都爽歪歪

意大利同希臘班host好多都係咁
有冇食過女

試過有個波蘭既女仔host放左隻咸碟係我張床 重要係兩王一后
不過乜都冇發生

Ching門前失機吖
有無遇過變態佬啊?

呢個真係想分享下

冇睇到就request?
好彩唔係男嘅 唔係你就...

Host我前一日先有呢個comment, host我既係中年男攝影師

意大利同希臘班host好多都係咁

意大利都有好既,某程度上我之後戈啲成功都係一個因為已host左其他人既host reject完我,教我點寫會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞