沈陣營第一百九十六期 - 股評人聯盟 - 超淡之戰

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
唔會跌曬上星期五升左個千幾點
沈陣營第一百九十七期 - 死守騰訊王國英、一股不留沈振盈
https://lih.kg/876722
阿寶又黎
呢啲叫有錢齊齊搵
【大師午間教路】亂博等於送死!
11月05日(一) 12:32

訊匯證券行政總裁沈振盈表示,港股周一(5日)向下打回原形,反覆市況難掌握,應做對沖及減低注碼,靠邊站不代表「無料」,「吓吓都要博等於送死」。

大師重申,淡倉用認沽證做部署,在短線技術位就用貼價牛證對沖,估計維持大波動上落市,恒指波幅介乎25,500點至26,500點。

------

師父好似屌緊我
今次跳船真係好早啲講
利申坐緊好多
拎啲牛兜住啲put
30蚊ok?
師父個策略聽落好似幾有道理,長put短牛,想跟
好多手足都有貨 真係爆船
俾師父屌完個人好似精神爽利左
恆指V
到底今日可唔可以成功reset 呢
屌多兩野呀唔該
仲以為跌6舊個個入哂黎包頭推post,原來係講女
呢期你旺, 講你買左咩黎聽下
個頭成年冇好過, 都唔洗特登出
你好似師父咁鐘意d人兜口兜面屌鳩你?
旺鬼咩, 星期五乜都冇做都豬左1xk
港女係咪要保持日K穿BB中綫之後就會繼續探底既紀錄
升番就唔怕俾佢屌
【銀行擠提】傳股東捲款潛逃 四川民眾湧分行提款

「自貢銀行三大股東捲款,銀行將會倒閉!」四川省自貢市昨日早上傳出當地的自貢銀行出事,大批民眾湧到銀行的十多間分行提款,引發擠提。當地政府封鎖消息,同時拘捕一名在網上傳播信息的網民。
自貢銀行被擠提的信息,昨日上午在當地的論壇廣傳,當局在20分鐘後便將消息刪除,可是民眾已經湧到分行提款,甚至傳出銀行沒有足夠的儲備金應付提款市民。
網民拍攝的片段顯示,銀行擠滿了市民,救護人員用擔架將不適的民眾移走。
當地政府發出通告否認傳聞,亦透過當地電視台播出有關信息,指自貢銀行運作正常,呼籲民眾不要相信謠言,當地警方之後更聲稱拘捕一名31歲、姓葉的網民,葉向警方承認傳播不實謠言、惡意中傷。
「先要維穩,兌垮了怎麼辦?」不少網民質疑當局極力維穩的目的,並指一旦銀行真的出事,受害的都是存戶,更認為「存取是存款人其自由吧」。

支爆
因為IPO PUT?
肥佬仲嘜又玩貼價牛對沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞