沈陣營第一百九十五期 - 股評人聯盟 - 沈創世紀

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
即係買咩都可以坐到番家鄉
望翻轉頭09-16都係22000
執平貨真係手快有手慢無
所以22000大平台買小小貨博熊二反彈係合理
https://www.youtube.com/watch?v=RkXo_Sdxlg8

6分鐘多D

唔知大家信唔信邪, 陳七講呢個月8號後會有機會再創低位
睇下師傅定佢術數高
唔知我頂唔頂到去8號
師叔呀 救下你打救我啦
腳鷹睇好美股唔崩盤架
過咗期結啦 師父著燈啦
用輪...
腳鷹要兩三個月醞釀架
我睇07年,蘋果今次業績肯定大鑊!
肯肯定啦,你荒777同劏房波唔會仆住pump錢上去咩?到時明日大禺山都wfc

btw... 其實阿爺救得匯率黎就要硬食關稅,一個蓋點冚兩個煲?
保住匯率, 讓領導先走
歐央行兩難!10月區內通脹2.2%超標 意大利滯脹
10月31日(三) 18:36

歐元區公布,10月通脹仍高於歐央行2%目標,反映有「收水」壓力,惟意大利經濟陷入滯脹,令政策制定者陷入兩難。

歐元區10月通脹初值按年升2.2%,符合預期及高於歐央行2%目標,並較9月2.1%升溫;9月失業率維持8.1%,符合預期。在過去5個月,歐元區通脹一直高於歐央行2%目標,能源價格上漲是主因。

不過,堪憂的是,意大利公布10月通脹初值按年升1.6%,雖低於預期1.7%,惟較9月修訂後通脹1.4%為高。該國周二(10月30日)已公布,第3季經濟增長按年僅增長0.8%,預計10月不會有大幅改善,即經濟已明顯陷入滯脹局面(通脹高於經濟增長),將更令歐央行「收水」政策進退維谷。

------

滯脹
蝗國人:十鳩幾年前中國救港,今次香港唔係唔救返中國下

再過幾年
蝗國人:18/19 年果次全靠自己救自己,香港
依家條橋都吹緊香港無俾錢起啦
贏國人真係好撚on9,思想俾人控制既程度係正常人冇辦法想象
到底歐爆先定支爆先
有腦就無民賤聯同共慘黨啦
WHY NOT BOTH
一定係歐爆
師父話過中國18/19年經濟突飛猛進,邊可能爆
我懷疑侵侵係等你地班蛋散搞好哂之後就會以帝皇既姿態坐落黎
咁要佢玩殘班人先得
日頭夾完夜晚又挾

美帝引起各國表態 新八國聯軍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞