香港地有無依種壽喜燒?

236 回覆
335 Like 19 Dislike
咁即係邊度?
香港,晚市冇放題,但中午好似有
我都唔知你自卑定我自卑
人地指出呢間鋪係材料道會做咁既步驟黎去 Make sure係靚野
你就話 人地語氣似royal級
話完你又話鳩人自卑
一句到尾,唔接受人話得咪唔接受人話得
然後又要話我講你講到好似牛一咁
再然後又話自己有食過 乜乜柒柒
全部野都係你以為/你認為咋wor
你笑人地 都係你覺得/你認為人地咁講似乜乜乜
其實會唔會因為你自己自卑,所以先至咁覺得咋

樓主你食個間所謂放題 算吧喇
我上個月去食名古屋既伽羅
你食過先好講俾人知你食過壽喜燒
最好啦
有就有,無就無,又唔撚比個答案人
好撚叻呀去過日本食
呢間有啲吸引
咩價位
牛一
係日本食過好正
我有咩好自卑? 佢講既野我食過唔止一次啦 當地fd帶我去更正既都有,唔係以為係日本食個個遊客都識去食既壽喜燒就好有見識呀? 咁都有得打j 呢間野一search 東京 壽喜燒就彈出黎啦 真係以為呢度得你同你個分身識食,要走黎教大家等大家「接受」? 我而家係食過都覺得佢講到好撚誇 笑你地講野誇張 造作 ,你就起曬鋼話人見識少 唔抵得 送野入你袋都唔接受咁
你地被人屌係因為而家講香港唔係日本 你班友就當係自己facebook咁狂貼d日本係人都食過同知好味果啲 阻住曬人睇post 。而家唔係不屑食日本野 大家都好撚想食 但而家講緊香港呀 就係想知飛唔到日本有咩止下癮先,你衝出黎認叻做乜?
Lm
講左咁耐,香港有邊間好食?唔需要放題
邊隻係比人擺得落口 語氣成個 royal級咁
你唔識野就唔好覺得人地係Royal級咁啦
淨係今半賣既牛肉 已經唔同你香港啦
醒下啦, 人地講出個分別又唔接受
又覺得人地係度show off,
虛心d 聽下人地講 當聽故仔又好,增加下見識又好

我係呢個post到話自己係香港邊間邊間食過,
但成萬蚊一餐, 你咪又係會覺得人地show off
見識小真係見識小
你有冇咁自卑 我笑佢果句放得入口講到好似除左有專人養同check既牛係放得落口之外 食其他牛會食物中毒咁 用字誇撚到
你就走去講到我以為香港啲牛一樣 大佬你真係以為成個連登得你食過咩 我夠食過啦傻鳩 的確係好撚正 但唔洗成個口吻講到其他牛放入口都有損龍體咁掛
我都唔知你自卑定我自卑
人地指出呢間鋪係材料道會做咁既步驟黎去 Make sure係靚野
你就話 人地語氣似royal級
話完你又話鳩人自卑
一句到尾,唔接受人話得咪唔接受人話得
然後又要話我講你講到好似牛一咁
再然後又話自己有食過 乜乜柒柒
全部野都係你以為/你認為咋wor
你笑人地 都係你覺得/你認為人地咁講似乜乜乜
其實會唔會因為你自己自卑,所以先至咁覺得咋

紅字自己睇
之前係登龍街食過間幾好食
唔記得咩名但around 1500兩個人
咪就係 hana 上面d 人仲比負皮
真係好正? 係既得閒去止下癮 唔好伏我
屌講出我心底話
雖然我都想試
但嗰位人兄真係未免有啲串下話
以前有架妹waiter 煮架
依家唔知
起碼都正宗 同有人幫你煮
但貴囉
自製
好似幾正
咩名?
溫野菜
池袋今半
食過今半
真係返唔到轉頭
同埋都係大阪求其搵過一間任fill牛嘅
都已經好撚好食
係香港搵過好多間都甚至都比唔上呢一間
更加唔好講今半
好想再食到
sor wrong post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞