做緊屯門車房 宣傳下 自問良心企業

832 回覆
491 Like 113 Dislike
點先知幾時要換d咩
例如迫力皮波箱油
買左3年到依家換左2次偈油
每次都係咁就放哂就例新既落去。
有人話放左舊油先 再買d cheap既倒 run一陣 再放
最後先倒d靚d偈油 咁同d 清潔偈油液有咩分別
2010年mini 到依家冇乜點整過 但咩都唔識
偈油 5000-10000
波箱油 大約40000到
brake皮睇厚度,少過2mm就準備換,隻碟起邊就換
brake油,電筒照,深色就換
水撥 有聲,撥唔乾淨就換
風隔 多塵就換
冷氣隔 同上或有異味就換
我係諗到咁多

放兩次偈油確保你大部分嘅油泥都清走,個人懶唔會放兩次
巴打, runx換冬菇風隔整唔整?
Tg: nageming
Sienta 09年就黎要驗車 想順便換啲消耗品
換偈油 油隔 風隔 冷氣隔
同埋巴打你做唔做換玻璃 因為中間車門係黑玻璃應該過唔到驗車 唔想每次驗都租 所以想換埋佢
Tg https://t.me/jamesfhy
你地車房d報價單都幾狼喎
搵surveyor睇完可以減返咁多
水潑聽到佢刮膠皮既聲算唔算
搭單問如果打軑氣個軑咀扭唔到, 去車房睇睇定去胎鋪好
利: 新牌
如果你忍到刮膠皮嘅聲又撥得乾淨咪由佢囉
不過有聲有兩個原因,條膠皮唔直,可以換水撥解決,另外就係塊玻璃唔直,咁就冇得平搞
你扭唔到係指個蓋?如果係就用個鉗扭啦,如果你指個鏍絲到崩左就等下次去軚舖換軚先搞啦,換valve stem要拆條軚出來換 冇塵蓋問題不大
如果太大力成個扭甩左鬆左, 仲有無得揸去車房
個valve stem甩左斷左咪漏氣囉有冇圖我唔係好明你講乜?!

個cap
唔知做錯咩事用力扭都扭唔到出黎
用兩個鉗,鉗body同cap,一扭就係,記住逆時針
如果怕整爛嘅咪去相熟車房搵人扭囉,買返杯奶茶或者請食個蛋撻乜都易話為
應該係車房同胎舖啲人唔小心扭得太實,之前返工啲鏍絲都唔覺意扭到好實
有冇得去樓主車房學嘢

tg: https://t.me/fakesleeper
要買保險好麻煩多數唔會彩你
想問下嚟緊架fit03年夠期續牌
俾你執執去包埋驗加換啲偈油之類
幾錢度?
Pug457
同上
平時用咩洗車 有冇用紅威寶 玻璃係咪好鞋
用洗潔精洗車真係on9先會做
請唔請學徒,我失緊業
Corolla Deluxe 08 換頭泵把要幾錢度?
請問泊車扭呔間中發出「er,er」聲,懷疑豬骨有問題,請問更換要幾錢?thanks
voxy車
請問泊車扭呔間中發出「er,er」聲,懷疑豬/狗骨有漏油問題,請問更換要幾錢?thanks
voxy車
09 mazda3 中石仔爆玻璃
有冇得換?
擋風玻璃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞