我跟住個有錢佬做assistant, 你問我答

85 回覆
23 Like 9 Dislike
有無例子呀? 我聽說我公司曾經都有10位8位同事(內地部分)直到我今年年中入黎呢間公司(香港部分)為止, 香港公司得我一個同另外一個皇親國戚, 曾經仲有一個但係我黎之前佢就走左(家陣仲去勞資審裁處申訴緊我老細唔出糧比人), 大陸就得2個人, 一個office助理同會計, 姐係兩地加埋老細都係得4條友 老闆有幾惡頂可見一番
點解你忍受到 如無意外老細都會要求我返埋星期6,7, 但我真係彩佢都ON9, 我最多星期六返去半日咁大把, 男人老狗做pa做成世點得呀.. 如果可以既我都要搵返個人做我pa
睇完覺得我老細都算係咁
算係咁...我之前個老闆仲痴線比嗰萬幾蚊叫人做7-24咁濟
幫佢裝修 搞到2500先返到屋企 仲要聽日9點準時
唔好話遲少少冇事 佢一起身就睇cam邊個冇返 冇係位就屌你屎忽
佢又鐘意無啦啦炒人又唔比錢人
又鐘意叫雞 食完又請返黎做野
又鐘意叫雞 食完又請返黎做野<--姐係你公司d同事係g?
我老細孤家寡人一個人住係香港, 所以佢好想請個人陪多D佢, 但係佢請親D人應該對得佢耐都開始頂佢唔順.
我入黎呢間公司個陣其實都係真心想學野, 同埋希望呢間公司有朝一日做起左個陣, 有我既功勞, 但係家陣發現剩係老細係一個搞屎棍, 已經覺得呢間公司好難有發展
多唔多大陸/overseas出trip?
你老闆係顧明均?
有同事試過走人既時候交返條酒店key比hr
呢啲所謂老闆係咁
好大脾氣,覺得冇左邊個唔得我有錢就得
請得你就要有三頭六臂,金剛不壞之身。
佢又覺得自己好醒,高人幾班咁。
有單野好好笑又想分享下咁
有一晚好夜我老闆無啦啦send message比我話係公司打爆左個花樽,周地玻璃碎記得聽日清返。
佢咁send法即係好夜返左公司啦。咁岩我又有公司個cam睇啵佢又唔知。點知比我發現佢又帶女上公司食。
唔好話遲少少冇事 佢一起身就睇cam邊個冇返 冇係位就屌你屎忽
我老細孤家寡人一個人住係香港, 所以佢好想請個人陪多D佢, 但係佢請親D人應該對得佢耐都開始頂佢唔順.
我入黎呢間公司個陣其實都係真心想學野, 同埋希望呢間公司有朝一日做起左個陣, 有我既功勞, 但係家陣發現剩係老細係一個搞屎棍, 已經覺得呢間公司好難有發展
呢啲所謂老闆係咁

有一晚好夜我老闆無啦啦send message比我話係公司打爆左個花樽,周地玻璃碎記得聽日清返。
佢咁send法即係好夜返左公司啦。咁岩我又有公司個cam睇啵佢又唔知。點知比我發現佢又帶女上公司食。

唔係, 我老細主要係比人告多
成日返大陸, 暫時未有overseas
佢最興就係屌完你一輪啦,你再同佢解釋佢發現自己柒左,就會講你一早咁講咪得囉,係你解釋唔清楚
有同事試過走人既時候交返條酒店key比hr <--姐係點?唔係好明

我當然同意做得老細係有D能力既
你就好, 公司就好似活春宮咁, 我公司dry到我返工要玩交友apps先得
即係有女同事離職既時候,交低左酒店門匙,話比返老闆。
活咩春宮....人地雞黎你期望做到啲咩,佢又要嫌人做唔到野炒人又要搞一大輪。好煩嫁...
屌, 我老細同我講過:
權威就係咁, 就算錯, 就算件事係自己唔岩, 都要擺出一副自己岩既樣
呢句說話又係源自一件搞笑野:
話說老細有個星期7比朋友約左去食飯, 但老細係大陸同香港真係得孤家寡人(親人都係外國包括老婆), 所以佢就想即日約埋大陸個助理同佢一齊去食, 點知個助理係個幾個鐘人間蒸發左, 跟住食細食緊個陣個助理就話自己今日汁屋汁完屋訓著左睇唔到佢message, 跟住老細就嬲嬲豬, 同佢講話自此唔會再用wechat同佢聯絡(之後轉用短信), 而上面呢句說話就係發生呢件事之後幾日同我講既, 但係同我講完之後既再一日, 大陸D同事又黎左香港, 食食下飯個陣就借D椅問個同事想唔想用返wechat聯絡
明了屌你老細好淫賤
呢啲所謂老闆係咁

佢最興就係屌完你一輪啦,你再同佢解釋佢發現自己柒左,就會講你一早咁講咪得囉,係你解釋唔清楚

有錢佬仲請唔請打雜?
脾氣會唔會好差?
之前做過,連搬屋司機都要做埋,8個月quit左
好撚彩我無車牌,如果唔係做緊司機
除左老闆
有邊份工唔難頂
算係咁啦你個份
你點搵到份工
對上一份工做野識到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞