我跟住個有錢佬做assistant, 你問我答

85 回覆
23 Like 9 Dislike
3xK, 但係無得好似正常返工咁1-5 9-6, 同埋隨時on call
仲請唔請人
之前都係做開呢啲位
暫時祇係諗到宇宙太空鑽石科技還原能量水
要有咩quali先做到呢d位?
好正咁
係嫁,公司要買野,1$都要同老細講聲喎(個會計話)我都唔知到底邊撚個孤寒
workload大唔大?
多數咩時間做野
跟親好老細 會教你嘢帶你識人就發
如果學到野其實都冇所謂
但係如果冇野學又做無聊野工時又長
咁就真係無謂
篇野好似望過
樓主我諗我識你
點解咁講 無咩可能
我都想我老細成日飛,佢飛我都要係office扮工
你老細惡唔惡頂?
我老細成日做on9野好撚激心
我公司算請人, 但係我真心唔想拉人入黎住, 不竟我其實都係觀望緊...你FG我相信仲有好多機會好多可能性, 如果想一邊創業一邊打工, 我覺得我呢份工都未必岩你, 我香港公司呢邊無同事, 得1個老細, 1個皇親國戚(廢老)

加我tg: @JDMSGO

我太耐無用TG唔識加人
個人經歷
我幾肯定我老細惡頂過你老細好幾個level, 佢既惡頂唔係一般香港人頂得住
有錢人PA 留名
人工低你一大截
workload 應該大過你
例牌OT 一兩粒鐘
咩都要做 要受氣 做野冇既定標準
學術水平又要高 出信 coordinate 野 乜乜柒柒都要做晒

真係當學野咁返工
咁我老細應該更加惡頂
佢連外國人都唔係幾頂得住
你係穩定返工1-5 9-6? or more? 巴打覺得留係到日後會有出頭?
official 1-5 9-6
星期六日都會搵你 weekend 帶部ipad 返去做野
有時仲要上佢屋企整野 一搞就冇半日

真係當學野跳槽搵其他工 出頭就唔係係度出頭架喇 你呢D 階層既人好多野都話唔定

反而想知樓主會唔會打算之後一路做pa 就算唔係同一個老細
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞