其實Neway係咪就快執笠㗎喇?

198 回覆
780 Like 26 Dislike
網冇留意呀,打電話問的
點解樓上d ching 要返去支那唱k ? 仲要覺得好好
痴撚線架?支那會乾淨?
Neway咪搞埋唱片公司,但冇乜歌手紅

不如轉型好過
屌之前仲有㗎
連登仔 成日屌新一代香港人去深圳飲 喜茶

自己又咪一樣去深圳唱K

其實無新歌又無乜所謂
唱黎唱去都係個d舊歌
屌 垃圾fred 尻柏豪就咪撚攞出嚟講啦
唔撚係呀,好唔過先唔出奇
乜佢地兩個紅咩?

Gin lee無人氣走去紅館開show

Aga唱歌 樣 人氣都仲衰過菊梓喬
好做唔做做tbb打手
垃撚圾
我覺得張敬軒唱歌好過鄭俊弘 周柏豪

我只係以事論事
唔撚係呀,好唔過先出奇
邊間酒吧介紹下?
深圳邊度唱k 平靚正!? 求介紹
近排去Red Mr唱,多翻啲歌
eason moving on the stage 無埋
謝繼聰都
手多㩒入陳慧嫻嗰頁 得翻10首唔夠 真心癲
要唱K去party rm 唔好?咩歌都有
唔唱K可以打機 board game 麻雀 咩都有
野食可以自己買,個價又唔係差得遠
譚詠麟、張學友、陳奕迅及陳慧琳等歌星所屬的環球唱片,不滿卡拉OK連鎖集團Neway使用翻版K歌錄像,去年入稟高等法院索償,並要求下令Neway刪歌。高等法院今午頒下判詞,裁定環球勝訴,下令Neway須於7天內刪歌,並支付懲罰性訟費。

法官陳江耀在判詞指,Neway Music Limited及另外23名被告公司承認由2015年7月1日至今年10月2日使用環球的卡拉OK音樂錄像,其後停用,並稱旗下卡拉OK伺服器及系統已沒有侵權歌曲。法官判詞中聲明,上述24間被告公司的確侵犯了原告環球唱片有限公司版權作品的版權,下令Neway一方從卡拉OK伺服器系統移除翻版歌曲,並需交出或銷毀翻版歌的複製本,不得留底。

新舊歌都冇
佢由出道到而家都係環球⋯ 冇晒都唔出奇
係喎,之前仲有披星戴月mv,但上兩個禮拜去已經冇咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞