沈陣營第一百九十三期 - 前有王挫司(師),如今沈震鷹

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有咩禁好笑
無瀨過嘢,多該沒趣

年頭yh 開左張+1,跟著跌兩幾千點
仲要+1係大黎
cfd spread 好闊亂咁開
真係玩就夜期算啦
你仲勁過寶師兄
應該搵唔少...洗鬼玩咁大...
我窮撚就話博姐
年頭就係一注百萬近牛,跌左10格頂唔順走人就反手追百萬近熊,之後左一巴右一巴,半個鐘蝕左三皮,果刻我成個人震哂,完全唔想面對現實
我舊年見plus500廣告
送幾舊水俾你玩
我仲記得9月幾號cfd沽中bitcoin
一晚幾舊水變幾千
不過後尾蝕翻
cashout 得兩千
zero cost 嚟講都算好好
不過後尾忍唔到手入金輸咁1000
因為槓杆太大
我而家無玩牛熊覺得2倍槓杆都大
唔好意思勾起左大家d傷心事
槓杆大細唔係問題,落注夠細就得
落得注預左輸哂 個心會好過啲
問題買1M
1000格已經兩張大
有無諗過叫你男友買你對家
八卦問下,大家最多試過買幾多手動物,我先,200手,個種壓力真係好大
我知呂布買到個莊一段時間內無盤開囉
cls
訓醒望一望 估唔到彈得咁勁 聽日又彈上彈落了
夜沈腳英失敗 撤退
\|/
周一(丁亥日):天干屬火地支屬水,水火交戰之局,反覆上落。
周二(戊子日):天干屬土地支屬水,土剋水之局,走勢受壓。
周三(己丑日):天干地支皆屬土,全土之局,持續向下。
周四(庚寅日):天干屬金地支屬木,金剋木之局,略作反彈。
周五(辛卯日):天干屬金地支屬木,金剋木之局,反覆上落。
沈振盈:港股危?美股其實更危
10月24日(三) 00:15

訊匯證券行政總裁沈振盈在東方產經「大師教路」專欄表示,「中央救市!」真的嗎?滬綜指連升兩日,從低位2,449點反彈到2,675點,累升226點。恒指亦從低位25,090點,彈到26,234點,回升了差不多1,200點。
然而,此幅度並不算多,因為打從六月份指數下破三萬點之後,大市開始拾級而下,每一次急跌之後,所出現的技術反彈,幅度都有1,500至1,800點。而反彈的藉口,有真也有假、有「路邊社」傳聞、也有真正的政策。無論最終有用與冇用都好,大市都會引到一班散戶入場。當然,反彈過後,大市又再度創新低。

今次的所謂救市,主要是出口術為主,上周中央四大巨頭齊發聲支持股市,只為提升投資者信心而已。鼓勵險資及私募基金,去挽救即將被斬倉的質押股,也只是杯水車薪,幫助有限。技術走勢上,恒指在周一已回補了月初的下跌裂口,周二已將升幅打回原形,港股走勢真的危甚!

美股走勢也不遑多讓,港股危?美股更危!月初大跌後始終反彈乏力,周二亞洲時段道期已急跌至25,000點水平。危甚!加息、縮表、企業前景等因素,一直是影響股市的負面因素。故此,數周前筆者已多次提醒大家,美股要一股不留!

訊匯證券行政總裁 沈振盈(作者為註冊持牌人士)
─ ─ ─ ─ ─ ─
\|/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞