沈陣營第一百九十三期 - 前有王挫司(師),如今沈震鷹

1001 回覆
8 Like 0 Dislike

沈門最高指示

徙置區大堂公告

沈門朝聖區,新入門必讀

https://lihkg.com/thread/390469/page/1

2018近照

大家繼續happy等大師兄回歸,新入黎既d j 圖唔該放得好d。
上一期post

沈陣營第一百九十二期 - 高追騰訊供緊樓,問君能有幾多愁

https://lihkg.com/thread/864502/page/1
【Bond Desk】樓市最恐怖會跌七成(Dr.Ng)

大家期待已久就是等我講樓市!是嗎?樓市下跌已成趨勢,明燈英喊都無所謂,每月繼續供樓啦。話畀你聽、你的供樓負擔會越來越重,上次聽你講每月要多供10,000小元,小數目啫!向客戶收取的管理費夠畀。可惜是這個數目竟然會識自己變大,原因是美國和香港會一直加息、通脹上升、聯儲局要把利率正常化。你是基金推銷員、不知道嗎?你不懂得息率上升時,樓價自然會下跌嗎?供樓負擔會增加嗎?普通常識都不知道?怎做基金呵!讀番個真正大學博士回來再說吧!

記着現金為王是對的。現金為王不是現在,是將來當所有資產跌到垃圾的情況之下你的現金就是皇帝,所有現在貴價物件都會變成垃圾,屆時你的現金就大派用場,你就可以大展拳腳有咁多買咁多平到你笑。所以,現金為王不是現在,是將來發生的事,你就會發覺手持大量現金的威力!例如如果你450元賣騰訊,未來250元就可以買番,爽啦!如果跌到40元呢?你會開心到睡不到!不要理那些無聊無智慧的九流基金推銷員,我計過明燈英在6月和8月提供給大家的中美日股票大多數已經跌了有些30%左右!佢自己都謝哂!佢經常說要有plan b;但原來他的plan b是由一個氹跳入第二個更深的氹!佢個基金由一月至現在已下跌超過20%!信佢一成、慘過失明!現在香港及環球情況我其實在二月和七月的訪問已經多次提出!歐洲債災會緊隨新興市場經濟體制下跌爆破!之後就是納指和美國經濟自動波爆炸。當時受到不少有利益關係的基金推銷員的批評,可惜劇情是跟我走,劇本準確一一實現在你們眼前,無任何地方錯誤。我話股市樓市債市會消耗性下跌,果然股市債市真的在這八個月消耗性下跌,樓市現正也開始下跌出現,賴小强講的恒指會從二月開始「慢牛」拾級而上沒有發生。

賴小強話的,但其實是慢熊,拾級而下,笑到肚子痛、抵死、太囂張!我叫人cash is king,明燈英就話冇幾千萬以上現金都冇資格講cash is king!太囂張!現在恒指到了25,000,你們都無話可說,認命啦!今天日本跌542,香港跌806!小英三面被挾死!佢隻基金主要投資的日本香港和美國佢都中哂招!今天佢隻小型基金最少跌2%或以上!佢班投資者仲要繼續愁眉苦面!走啦!我教你!清倉然後做大熊用身家沽期指~曲線。你話㗎!不要乜都唔做,好似我哋呢班儍瓜!

跟隨我的朋友已經有八個月,我們每日嘻嘻哈哈度日,玩了八個月。跟著他們的投資者就慘了,日日愁眉苦臉地度日,每日都計數越輸越多,無底深潭。建議他們清倉基金然後做美元定期!安全又最少有3.5%回報!我當然是講針對我的賴小強和明燈英啦!我的FB開了6個月,跟隨者急速上升至超過9100人,我以心對人,無利可圖、無利益衝突、全部講真心話,唔係老㸃!我和我的支持者如同兄弟一起度過快樂的八個月,大家心安理得,無憂無慮,大家用中式拍掌支持。~曲缐

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20181023/58826427?fbclid=IwAR1Bcc7m4_sn-sP2RIuk2C7ztCzl8lv-YJqiRHUf0yg4Sd-IGsuF740vC2g
夜沈黃腳雞
聽日就係沈判日
跌2千
唉... 今日又冇加沽,日日做到冇停手
師父分身
收5千幾蚊一個都攪唔掂條數
聽日我都好多野做 冇時間睇市
似到爆

今晚又表演直落冇水花
回緊了 仲期待sqqq 上15蚊
太早隊
要抖抖氣
https://goo.gl/images/DpHbqE
咁都也虎新聞
參透X門理論不會窮
白巴 聽日跌唔跌到一千點俾我追返lost呀
跌一千你就追到 真係好
沽張細期都落到10000點先追到
未必囉!
今日都跌撚咗8舊喎
1987年10月26
1997年10月28
2008年10月27
2018年10月24

師父信念加持, 沈門全軍出擊
張圖應該credit 返三師兄
FF:

英國王前來沈門挑機

師父2018身光頸靚, 唔想同D鄉下佬鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞