AKB48本家討論區#18 山本彩最後握手會完結 祝畢業快樂

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔知點形容條片
個melody其實唔係咁差
但d歌詞唔好再hea d
找完數又就失業,希望快啲搵到工
今次首歌有一句 OhOhOhOh
我覺得好鬼似13年Team K果首How come?
睇埋MV某d分鏡同舞蹈就覺得更加似
而呢首歌換轉係幾年前實會話有好強烈既Team K 風格
再講深入d 就會話呢首歌好適合 大島優/ 松井珠做C

反而53單無論曲詞定係MV個主題
(一個神秘人物,最後要其他mb目送佢走,約定之後仲會再見)
點睇都似係為櫻度身訂做
其實會唔會原本53單禾珠做C = No way man
54單= センチメンタルトレイン 會好d????
肥秋到底諗緊咩?
睇你fing手fing腳不如過隔離
就嚟變本家失業討論區
個人覺得係件衫問題同某啲要叉開隻腳踎低既動作唔知做乜姐 NMB隻慾望者都有幾野呢D踎低動作,連個頭都要fing埋落地都唔知做乜
48豬所謂高難度只係對手fing快少少
群魔亂...
意境唔算深遠,不過都叫有啲意思既,回應緊櫻花三人同akb既景況。

一開頭就講:被世人說不行,受多少言語,受多少傷害,但我就要在那裡堅強起來。

要總結是好是壞,不去做的話不會知道。

人生中不去改變自己,任它逝去只會沉沒下去。

可能性甚麼的只是藉口的予防線,即使是零,仍有奇跡在其中。

向靜止的水面投石不也好嗎?預期之內的平穩令人沉悶,就期待波紋吧。

紅海就一定沒趣嗎?藍海就是今後進發的目標。

https://t.co/hIfo7Vzjg5

差d唔記得佢地要去強國
咁HKT點算
講緊一開頭唔知鳩叫d咩已經頂唔撚順
睇左一陣已經忍唔住close左
最尾講d咩
AKB老屎忽因為pd48睇翻48豬。但係d新歌真心麻麻,no way man又冇river uza嗰d舞咁型,宜家睇52 53 54單都感覺有種7味唔係好想翻睇嘅感覺

感覺呢幾年akb好似迷失左方向咁,對比起隔離隊,好似搵唔到風格咁
你當依家死肥秋係AKB做緊風格既實驗,唔成功就下首再轉,成功就用係469度就岩哂
53單最尾係送個"隱藏角色走"

反而唔知係咪我問題
センチメンタルトレイン我真心覺得好聽 但今次呢首No Way Man我真係聽唔入耳
已經唔止係唔係48 feel咁簡單 直頭係欅坂果種摩斯族feel
睇完個MV我淨係想講 真係好趕客
隔離隊對象後生d,可以去得盡
本家對象老野太多,根深蒂固好撚多制肘
點變都無得走得太盡
所以我硬係覺得個mv前後有個啊伯係屌緊班老屎忽飯
https://youtu.be/mbiQS212wuo
今年最好聽都係呢首
旋律唔差
歌詞都唔hea
以為係stu
話咩指原唔舒服拍唔到mv嗎
咁今年4單入面センチメンタルトレイン真係最好聽既
我既今年最正CW一定係無國境時代,主題曲就僕だって泣いちゃうよ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞