2018紅葉情報分享

685 回覆
18 Like 3 Dislike
等打完風先算
今日去左北海道支笏湖望落似啱開始見傾,可惜大雨到仆街...如果之後幾日雨勢不大,呢度應該仲可以睇多幾日紅葉。
16/11-21/11 去京都大阪
第一次去賞楓 希望唔會太差
18/11-24/11京都大阪

另外借post問有無巴打係官網買過小火車票
我10月22號用信用卡買左而家未扣數
一心賞紅葉遇著咁既天氣真係飲恨到震。
好彩晏就去洞爺湖既時候好天,如果唔係真係喊出黎
各位11月去開京都可以去下啲大學學院祭

http://www.consortium.or.jp/event/admission/campus-festival

我上2年都去咗京都大學學院祭都唔錯
嘩 好似打完風咁嘅
慘撚到爆
準到爆 話月頭見頃 真係見頃
我撳咗入去一啲日程表,好似冇咩簡介,想問下大約有啲咩睇,謝謝
請問有無巴絲去過吉野山?佢架上到奧千本嘅巴士係咪得星期六日先有?
京都大學個個好似會分3日 有唔同表演同埋佢地啲學會會擺晒booth出嚟玩
又有賣野食咁
我上年閒日去過,佢部車去到高城山展望台,即係上千本附近。不過上千本同奧千本口都係距離15分巴左右。所以都OK。
11月中去東京
希望睇下紅葉
十一月頭去京都有冇?
諗住去禪林寺 貴船 永福寺
12月頭和歌山唔知仲有冇紅葉睇呢?
星期四係角館既武士屋敷 啱啱開始
星期五既山寺 啱啱開始
琴日既遠野 就見頃(係山巒)
今日去猊鼻溪同嚴美溪
黎緊11月頭去十和田湖同奧入瀨,希望睇到啦
唔好抱太大期望
由布院咩環境 ? 11月1號出發
唔該巴打, 但想麻煩你幫幫手, 理解一下呢條巴士線係咪無左?

http://www.yokb315.co.jp/route_bus.php?id=no2

因為我見佢最新公告係咁:
http://www.yokb315.co.jp/blog_detail.php?id=11535

我理解唔到佢係變左星期六日先有車上,定因為停左纜車,星期六日加開巴士,不過只去到中千本。

唔該你或其他巴絲。
今日先見頃喎,應該睇到掛
河口湖11月26個禮拜仲有無機會?

比老細玩咗獲,要11月尾先去到
25号已見頃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞