[勇者勝幸運興隆]十月二十四日快活谷八場賽日討論區

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
3 5
利放
威震天
1 7
輕輕鬆鬆放到
多謝支持
有幾可見李寶利搶欄放頭
睇番重播真係一頭霧水,李寶利咩發揮
太聰明牙街翻版
勇敢傳說我覺得佢如果變奏嘅話都夠氣返黎
痴線 一黎慢步速 二黎幾遲先撻着
拉士一衝行左 終點勁撚到
力王本身已經話唔夠長仲要變奏緊係冇啦
咁搞法
2400都到添呀
一早睇佢血統都講話2000樓上肯定冇問題

"今仗練者毅然讓「勇敢傳說」大幅跳程足足600米,同場亦有不少路程專家,對「勇敢傳說」來說確實是個難度甚高的動作,甚至有朋友或會質疑其長力。不過除了陣上見他落腳轉慢、加速需時之外,翻查血統,父系Choisir「選擇」近年子嗣長力已突破界限,例如「戰利品」及「天才」都在2000米有極佳表現;母父Scatter The Gold在加國三冠大賽中:女皇碟(2000米)、威爾斯親王錦標(1900米)及活拜育馬者錦標(2400米)取得兩冠一季的輝煌戰績;母線家族家族成員更有咸頓酋長旗下,1994年葉森打吡冠軍Erhaab「易合」。因此有這樣強大的血統長力支持,筆者極相信「勇敢傳説」亦能成為另一匹突破長力界限取勝的「選擇」子嗣!"

呢個係小弟賽前揀佢做焦點嘅原因
咁樣我真係要推到佢跑皇太后

P.S. 以上文章可到我地賽馬誌FACEBOOK重溫
請多多支持賽馬誌!!!
https://www.facebook.com/HKRacinglog/
今晚高伯新去馬 1w
1 5
一陣就見到
睇黎俾佢跑幾長都係一樣 都係後面例牌爆一段俾你睇
幾隻馬無啦啦變奏,一係直路頭變,最後冇力頂埋
隻英明擺明MARK實勇敢跑
唔比佢咁早出去
我係嫌何堯唔變奏...
原來係咁既樣黎訂讓賽名嫁
一黎何妖冇變奏到
二黎英明又針左佢跑唔比佢出去
老苗可能都視佢為最大對手
搵馬放慢
再用馬封佢等佢撻唔切
收到料,呢場有隻極冷馬會去盡試能力
勁飛翔讓賽

貓囝精神
邊隻
呢隻懶鬼可能要部能打獲佢先得
呢場有冇黃衫黃帽紅眼罩既馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞