只要手上拎住任內食得既野隻貓都9衝

417 回覆
713 Like 5 Dislike

新手養貓 養左一個月
我唔知佢到底食幾多先飽
佢食野好快 食極唔飽咁

Bb可以放長糧 發緊育要吸收多啲
我隻返黎好瘦 好樣衰
呢張係第一日

一樣pose

跟你
依度啲貓好得意呀 好想養呀 但屋企唔俾養
我個隻貓屙屎前會係咁鳩叫,叫完一輪先屙

我都係 好似通知你要執屎啦

我個隻跑住叫
嗚啊 有無幫佢開ig?

我個隻跑住叫

依排個仆街仔仲要等我地訓哂上床先黎屙屎
執完仲要幫佢抺手腳 等佢可以上床訓
嗚啊 有無幫佢開ig?

Ig: Fatfattt911

我個隻跑住叫

依排個仆街仔仲要等我地訓哂上床先黎屙屎
執完仲要幫佢抺手腳 等佢可以上床訓

開頭我都有幫佢抹手腳
直到有次佢襯我訓著覺呵屎後
就放棄了

Bb可以放長糧 發緊育要吸收多啲
我隻返黎好瘦 好樣衰
呢張係第一日

放唔到長糧 我放幾多佢都食曬
買番黎個陣個老闆叫我早晚半包濕糧中間一餐乾糧
但我發現完全唔夠佢食 我而家一日四餐

貓個胃 其實好細
如果佢一直食嘅話 即係佢真係唔夠先會食
依家仲細你放長糧放到去12個月大都仲得

但放長糧應該放幾多?我又怕放得耐佢唔鐘意食
同埋咁仲洗唔洗食濕糧呀罐頭呀個d?

而家岩岩5個月

眼神無辜到

呢啲塊面好似比人打扁左既係咩品種?

好扁咩
異短

眼神無辜到

呢啲塊面好似比人打扁左既係咩品種?

呢啲貓好難養 好易病

要唔要做身體檢查
可唔可以拍片拍佢喵喵叫

放唔到長糧 我放幾多佢都食曬
買番黎個陣個老闆叫我早晚半包濕糧中間一餐乾糧
但我發現完全唔夠佢食 我而家一日四餐

貓個胃 其實好細

以我自己貓貓
長糧一碗 無話幾多食完再加 唔會唔食
一罐罐頭分4餐 早 午 晚 訓前
依家4個月 食到6個月變 早 午 晚
之後食到12個月 變 早 晚
可唔可以拍片拍佢喵喵叫

可唔可以睇多樣 就係擺條青瓜係隔黎嚇鳩佢

貓個胃 其實好細

以我自己貓貓

哩個牌子我之前都諗住買 罐頭就仲揀緊

以我自己貓貓

哩個牌子我之前都諗住買 罐頭就仲揀緊

罐頭真係好貴

真係好可愛 可惜屋企唔比養喵

執左佢
救命 全部個樣都蠢蠢地好可憐咁

執左佢

有人養架

佢一咬 我就的起佢點佢個頭 話唔可以
再放低 俾返隻手佢 再咬就再做多幾次
做到唔咬為止

嘿嘿,我隻明知唔可以都照咬
佢一出口就知會比人罰,
對耳仔貼哂個頭但都要咬好似張相咁
我覺得佢係嗲得肉緊得滯
好想嗲多啲好肉緊呀~但都係要罰

貼哂頭係飛機耳 準備打交既狀態

但佢縮後嘅?

我主子見到野食個樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞