巴打們有冇背囊可以推介下

96 回覆
1 Like 0 Dislike
MILD SHIFT 用左返唔到轉頭,我由第一代用到宜家
特別係我呢尐用定焦要成日要換鏡嘅人,佢個rotation 180係超好用
舊post回帶

Peak Design Everyday Backpack響香港個標價點解貴過kickstarter/官網咁多?
我幾buy佢個design,功能齊全,唔累贅
外型未至於潮不過平平實實,配落斯文番工裝都ok

啲舖頭都要賺嘅
不過有幾間貴到好離舖
有冇巴打推薦間個價冇咁離地
或者個老闆唔係咁串柒柒
摸下啲貨好似殺左佢咁
舊post回帶

Peak Design Everyday Backpack響香港個標價點解貴過kickstarter/官網咁多?

啲舖頭都要賺嘅
不過有幾間貴到好離舖
或者個老闆唔係咁串柒柒
摸下啲貨好似殺左佢咁

深水埗窮記
舊post回帶

啲舖頭都要賺嘅
不過有幾間貴到好離舖
或者個老闆唔係咁串柒柒
摸下啲貨好似殺左佢咁

深水埗窮記

20L同30L分別大唔大?
我D800無直倒同唔打算上full body,用唔著30L個高身
佢個design感覺係越貼背越理常,如果重量spread得太開好似無咁好
仲有我得5'6"瘦底,應該揀20L吧?
舊post回帶

啲舖頭都要賺嘅
不過有幾間貴到好離舖
或者個老闆唔係咁串柒柒
摸下啲貨好似殺左佢咁

深水埗窮記

20L同30L分別大唔大?
我D800無直倒同唔打算上full body,用唔著30L個高身
佢個design感覺係越貼背越理常,如果重量spread得太開好似無咁好
仲有我得5'6"瘦底,應該揀20L吧?

你like 佢去FB 問下有無現貨比你試,因為佢地小本經營,好多野都係訂

https://www.facebook.com/poor.but.happy.shop/
舊post回帶

啲舖頭都要賺嘅
不過有幾間貴到好離舖
或者個老闆唔係咁串柒柒
摸下啲貨好似殺左佢咁

信和三樓 天X數碼
Peak design嘅product算幾平
我自己係嗰到買 巴打行過可以上去格一格價
利申 非打手
有錢就peak design啦
舊post回帶

啲舖頭都要賺嘅
不過有幾間貴到好離舖
或者個老闆唔係咁串柒柒
摸下啲貨好似殺左佢咁

信和三樓 天X數碼
Peak design嘅product算幾平
我自己係嗰到買 巴打行過可以上去格一格價
利申 非打手

有冇巴打去過觀塘個間"彩虹店"?
睇facebook feedback好似態度幾好
搵搵吓發現香港牌子zkin
兩隻背囊yeti同yowie,都ok間隔同容量,有側面開,可放腳架
同埋都幾型棍同多色揀,有無巴打建議?
唯一唔sure係佢放laptop架好似太細,咁大個袋個spec淨係寫for 13",不過我有部15" MBP

響ebay見到dp 20L &30L賣得幾平,有興趣可以睇下
響ebay見到dp 20L &30L賣得幾平,有興趣可以睇下

今日再睇已經買晒
買咗個mindshift panorama連rain cover
兩隻背囊yeti同yowie,都ok間隔同容量,有側面開,可放腳架
唯一唔sure係佢放laptop架好似太細,咁大個袋個spec淨係寫for 13",不過我有部15" MBP

料好差

料好差

我去左LOGON睇,佢條line比較著動外觀,同一款有幾隻色咁,睇落d仿皮帶同拉鏈都唔似好襟用
睇怕相機袋都係要實用就唔可以要潮

料好差

我去左LOGON睇,佢條line比較著動外觀,同一款有幾隻色咁,睇落d仿皮帶同拉鏈都唔似好襟用

Billingham啲料咪唔錯同唔柒囉

垃圾

料好差

其實我有隻Billingham Hadley Pro,用左就黎十年好滿意
不過人老左條腰開始唔掂要轉背囊
Billingham得兩隻背囊款,個樣少少騎呢同好似無laptop格

背囊我諗多數用家都係實用度行先,所以so far好少有外型同內涵都正既

料好差

其實我有隻Billingham Hadley Pro,用左就黎十年好滿意
不過人老左條腰開始唔掂要轉背囊
Billingham得兩隻背囊款,個樣少少騎呢同好似無laptop格

背囊我諗多數用家都係實用度行先,所以so far好少有外型同內涵都正既

Billingham背囊大嗰隻就騎呢兼核突,細嗰款我覺得okay, 不過太細個

考慮下Peakdesign或者Thule
Lowepro Photo Sport BP 300 AW II
幾靚
有全黑 天藍色

但係好似冇位放腳架?

你參考下

巴打咩腳?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞