香港新聞自由已死 資訊正式封鎖

539 回覆
4792 Like 101 Dislike
新聞自由都死埋
我地應該要灰心,就唔好抗爭啦好嘛?係咪想噉講呀?
0118 想唱歌和平散去
我唔番工邊有錢
無錢點搞抗爭呀
果班民主運動領袖背後都要錢先做到野
啲錢邊度黎呀?咪好多都係普通市民捐既
普通市民個個都係富豪唔洗做有收入?
好多野大家都知嫁啦
你要買軍火打尻共產都要錢嫁
我唔番工,點鬥長命呀?
你估人人都好鐘意番工呀?
係窮呀
推爆佢呀屌你老母!!
大家一齊比個like都好 等fb可以多啲人碌到
多啲知道發生咩事
大家一齊畀多啲朋友知
例如screenshoot連登喺ig/ whatsapp
有巴打幫手翻譯咗啲有用嘅句子可以俾大家copy去唔同page forum

香港政府有計劃以現時國際特殊地位響個方面去支援支那同美國打經濟戰. 提議美國盡快通過美國香港人權民主法, 凍結香港政策法以保護美國利益

The Hong Kong Government is trying to capitalize on the city’s unique role in international trade and relationship to favor Communist China’s effort in the current heated trade dispute against USA. America, please stand up for equality and justice to pass Hong Kong Human Rights and Democracy Act in the Congress to establishes punitive measures against government officials in Hong Kong or mainland China who are responsible for suppressing basic freedoms in Hong Kong.

Trump同你三唔識七 做乜要幫你,大家應該講:
「香港政府科水俾中共打貿易戰,違反美國利益」
咁先係路啊嘛!

The Hong Kong Goverment is abandoning the long-term mutually beneficial relationship with the United States to favor China’s effort in the current trade dispute.
老豆做地盤嘅
聽到起人工島拍曬手話之後廿年大把工開
完全係有線同now都睇唔到有報導
香港真係收得皮
一個project用咗1/3香港基建開支
即係係挨10年等個島填完先有你老豆講個願景
首先,我講緊嘅係美領館發生嘅事。就算你話得幾百人,但美領館門口舉黃旗,點都要報下啦下話。
另外,我已經放大加厚主流媒體,學獨聯呢加得3500like已經算主流?睇清楚先衝出嚟好無?

剩係捉我“資訊封鎖”四隻字,但又唔睇埋其他,想點?獨醒哥?
你覺得係1/3咁少?
到時超下支 呢個數至少比正常造價少一半啦
係大家遊行完既時候,而家仲有一班人係美國領事館集會要求接信。黑警己經舉咗4次黃旗,但係成個香港好似完全冇人報道。
大家可以去美領館fb, tweet或者直接去donald trump到幫手手留言:
Dear Donald J. Trump
U.S. Consulate General Hong Kong and Macau
The White House, Hongkongers' right has been infringed by the government, please kindly help us! Please pass the Hong Kong human rights and democracy act. We are outside the consulate and waiting for the consulate to receive our letter.
#FreeHongKong
push
God bless US
God bless Hong Kong
Fuck off Chi-na
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞