EOS R 定 Fuji X-T3 好?

113 回覆
1 Like 2 Dislike
fuji 機連相機廢到
我都呢兩部揀緊
主要去旅行影同拍女友
今日去試埋eos r 同單反真係分別不大,唔算太重
但個size真係大左d,掛頸應該都頭重腳輕
xt3 外型好正又細部,但好似update完都fix唔到死機.... 同埋手機remote一樣垃圾
唔知點揀好 有冇師兄有意見
我update完去左旅行都無死機問題啊
不過手機remote垃圾真係一直唔改善
巴打,佢個remote係搖控影相 定係過相落電話出事?
我見有人話connect都有問題
如果係咁 用腳架影相咪好麻煩
fuji 機連接相機廢到
最好全世界得你一個人用XT3, 等富士唔再出相機好唔好
Eos r用黎搵食更加係epic fail
人廢係難D㗎

日日開工都連到
80D 7D 都搵到食 點解R唔得
咁嘅button layout 不了....
你有冇用清楚
我覺得超好用喎
好明顯佢未用過啦
啲人之前屌冇joystick
但實際上佢依家個design仲好過joystick
老實講 佢個touchbar呢就麻麻
但就算冇touchbar都好夠用
雙轉盤較光圈快門
鏡前FN-Ring
M-FN制
都可以SET要咩function
用緊EVF嘅時候卒個moon黎set對焦點都好正
個touch bar會好用得過physical dial???
部機得Touch Bar用 ???
唔用佢又唔夠制用囉
80D以上嘅機型都3個轉盤啦
Eos R得一個轉盤一個touch bar
機身已經2個轉盤啦
咁都睇唔到?
發雞盲
加埋鏡頭果個都3個喇
5D4都係兩個轉盤
到底你識唔識架
開關都係一個
呢個你岩
成像顏色講到尾都係個人取向
信人講野就最忌

利申: Canon撚, prefer色淡/自然少少方便後製
點解咁睇唔開考慮大家都會笑9既APS-C機呢
呢個年代FF機又唔貴, 我見港女都會揸FF機
利申: XE-3用家 神級輕便
APS-C 鏡頭相對細枝
係好輕巧
我依家X-E3加枝23mm F2
隨時輕過你枝水
落街影相一流無負擔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞