EOS R 定 Fuji X-T3 好?

113 回覆
1 Like 2 Dislike
除左個價位之外
我睇demo photo 都見 EOS R D色幾靚
但X-T3就好似輕巧D
你地有咩意見
用黎做咩多
都係日常影下景,人像同figure咁
fuji D色聽人講可以唔洗點執,
唔知Canon係咪一樣
因為之前都係用開canon單反
但覺得D色點影都唔夠sharp
所以想睇下邊部會好D
有冇話邊個網站比較好
因為唔知邊D網站多打手
但直出顏色唔太好???
我上網睇外國D utuber prefer用fuji 多過canon
唔洗理上面條友 sony死忠黎
拍片多 + 想輕便 = X-T3
咁影相多+輕便呢
想跟貓sir學野
你影D角度我真係拍馬都追唔上
影相 xt3都無問題 本身富士影相都好
不過今代對video加強左好多
我都呢兩部揀緊
主要去旅行影同拍女友
今日去試埋eos r 同單反真係分別不大,唔算太重
但個size真係大左d,掛頸應該都頭重腳輕
xt3 外型好正又細部,但好似update完都fix唔到死機.... 同埋手機remote一樣垃圾
唔知點揀好 有冇師兄有意見
巴打,試demo機個到多唔多人排
好似話每人限試幾分鐘?
我上次去showroom冇限時,d撚屌試勁耐 我冇等到走左
今日去大鋪返左貨,冇人試 玩左幾個字
EOS R啦 Canon講鏡頭都多好多啦!

唔好買X-T3 我唔想去到邊都同人撞機
邊間
我係沙田見間cmk冇乜人 入去睇真係有部demo係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞