周潤發捐14億身家,上reddit 首頁

200 回覆
920 Like 14 Dislike
真特首
相關:
周潤發支持民主被內地blacklist, 周潤發回應:咁我接少啲内地生意囉
http://thespeakernewsjournal.com/entertainment/actor-chow-yun-fat-blacklisted-in-china-for-pro-democracy-support/
呢個世界真係好唔公平, 呢d好人就無兒無女
而家全世界就黎都係奸角
裏面d留言
Apart from that, he enjoys traveling by subway and hiking in popular local trails with his wife. Many friends of mine bump into him on hiking trails and he usually takes picture request. He is basically a Hong Kong happy version of Keanu Reeves.
happy version of Keanu Reeves
高俊
捐咗嗱?
https://topick.hket.com/article/2181791/TOPick柴犬出動%20-%20發哥14億身家全捐出設慈善基金%E3%80%80親民影帝周潤發:平淡是福

中文版俾睇唔慣英文嘅巴打絲打睇睇

“我們把這筆錢百分百捐了出去,設立好慈善基金會,手續也辦妥了”
捐畀邊個機構先唔會俾人貪咁多行政費?
發哥如果有仔
應該幾型 起碼米8先
捐成十幾億自己開個機構都得啦
發哥真係好撚型

佢應承左師父贏左既錢只可以做慈善
會唔會係避稅
發哥
你用特異功能贏嘅唔用得,我贏咗既錢又淨係可以做慈善,咁你以後將你贏返來嘅錢輸俾我咪得咯
啱啱拍完無雙
證明blacklist 嗰個都on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞