[鄉村瑰寶紅運戰士]十月十八日谷草八場賽事討論區I

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
話時話我扮咗兩次嘢 唔知下個禮拜有幾倍
勁到痴線
唔知個標王細佬係咪都咁勁
出年Frankie 凖備做G1 王
一定夠爭, 但唔會係谷草
都唔撚明!跑得好地地成撚日叫啲馬跑谷草一係跑泥
有啲馬根本係跑死果個路程最叻
思乜鳩野考,深愛邊係四班馬,放馬過來51分
善傳千里連勝兩場跑唔番
今次配賴維銘又想換賠率
冠軍練馬師做野洗唔洗你教
你講得岩呀 深愛 放馬過來 善傳千里呢啲冇理由會搞到咁

再黎我啲愛駒:
睡德福 明明谷1650係最好但可以瘋狂轉路程
軍勇戰神 呢隻仲衰 係咁跑短跑谷草 田草馬黎架喂
軍必勝 講唔落去已經

呢三隻都一定唔會落到四班啦
就算軍民歡你地覺得唔係叻馬
但我點都唔信佢三班呢個分贏唔到
再黎狀元才大勝完而加搞成點 田草都跑得好嘅馬比佢搞到連谷草都神神化化

而加佢手上有兩隻我覺得值得可以長跟嘅馬
一隻係廣才 上季已經跑得好 佢喺外地跑第二場已經贏成15個馬位
仲有一隻係新到港嘅皇圖 一出跑1691已經大勝21個馬位
唔理後面咩對手 你都要有能力先贏到咁遠 睇佢適應成點而加同廣才一樣先三歲
我覺得呢兩隻如果適應到 有進步 唔敢講玩到四歲系列 但一定企得穩二班以上

但問題就係 喺呢個淨係識不停燉馬嘅練馬師手上
呢兩隻馬又會比佢玩成點呢
我真係唔敢想像...
利申:我係點都反肥
但成日都要含淚買佢啲馬
鬼叫啲馬主仲未醒覺....
應該話DY條撚樣係揀馬練 你睇精益求精當寶咁 試夠抖夠操好先拎出黎 其他個啲馬就兩星期跑一次 一係就落班跳多幾課 試一兩個閘 然後潘頓 馬無就繼續密跑 佢對才系好嫁啦 起碼都有態先拎出黎跑 但狀元才 田草千四贏三個馬位 然後就唔識跑
你講果兩隻雖然有一隻未知咩環境
但最後都係逃唔過轉谷草既下場
喂大佬你個倉好多馬根本係跑沙田好叻既馬來
我唔知你航哥係咪覺得渣住沙田級數去谷可以大蝦細
但唔係淨係計評分有好多馬係田勝於谷
你估你有好多隻善寶?
第3場五班1200米:獸醫於賽後立即檢查「辣辣椒」,發現該駒患有「喘鳴症」,而該駒過往亦有此毛病報告。

呢隻野
四歲睇到佢七歲一場都贏唔到
秋華開新po?
畜牲淨係識畜意撞人
佢完全扭歪左佢師父果套
狀元才我真心估唔到會搞成咁……
算啦
當自己師父同好多馬圈人都唔鐘意佢
呢啲人就本身已經有問題
加埋啲唔知咩黎嘅練馬方式
我唯有希望喺佢度啲愛駒
可以開心健康就算
不能同意更多
簡蛇係隻馬一到岩嘅評分就去
佢唔係架
係跌到穿都仲可以唔去
搞搞下隻馬仲要彎埋
人地肥鬼懶理你地
已經坐夜機離開左香港去入貨啦
發覺連登最憎既練馬師肯定係肥鬼
我一直都覺得佢博馬唔準
今年元旦嗰日就係好例子
成手機會馬諗住搏殺做威水 點知得一隻
贏到
贏完過磅嗰陣黑曬面
未見過trainer贏馬咁嘅面口
放馬過來果日
US Navy Flag 會繼續留守澳洲出戰其他賽事
高仕登今年威過威士忌
何澤堯 3W呀應該!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞