[鄉村瑰寶紅運戰士]十月十八日谷草八場賽事討論區I

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
見習騎師潘明輝(「冰糖葫蘆」)承認一項不小心策騎〔賽事規例第100(1)條〕,事緣在跑過三百米處時,他將坐騎移至「真好漢」外側以在該駒與「精算閃擊」之間空位不足處推進,「冰糖葫蘆」因而數度與「精算閃擊」互相觸碰,導致「精算閃擊」受阻礙,而「冰糖葫蘆」則勒避。小組判罰見習騎師潘明輝由十一月十八日星期日開始停賽,直至十一月二十二日星期四才可再次出賽(兩個香港賽馬日)。此外,見習騎師潘明輝被罰款一萬五千元。在選擇指控見習騎師潘明輝不小心策騎,而非不適當策騎時,小組發現「冰糖葫蘆」於轉直路彎時及直路早段曾領先「精算閃擊」一段距離,因此,見習騎師潘明輝有權嘗試移至「真好漢」外側,因為他當時的位置應可迫使「精算閃擊」向外移出。在決定指控見習騎師潘明輝不小心策騎時,小組發現在「冰糖葫蘆」嘗試自「真好漢」之後向外移出時,「精算閃擊」推進上前與「冰糖葫蘆」並跑,此時見習騎師潘明輝應放棄嘗試將坐騎移至「真好漢」外側。

上個禮拜就罰六日
停咁多次賽仲有得騎不特止 仲係罰兩日
呂卓賢幾時復牌?
小組發現「冰糖葫蘆」於轉直路彎時及直路早段曾領先「精算閃擊」一段距離,因此,見習騎師潘明輝有權嘗試移至「真好漢」外側,因為他當時的位置應可迫使「精算閃擊」向外移出。在決定指控見習騎師潘明輝不小心策騎時,小組發現在「冰糖葫蘆」嘗試自「真好漢」之後向外移出時,「精算閃擊」推進上前與「冰糖葫蘆」並跑,此時見習騎師潘明輝應放棄嘗試將坐騎移至「真好漢」外側。

咁撚多字 好撚混亂呢句
放棄即係由佢塞?
[url]
[/url]
「冰糖葫蘆」好明顯仲領先緊「精算閃擊」啦
唔係點兜呀
撞三次 比人CUM過左仲繼續撞落人地後半身 都仲係停兩日
以後塞車駛撚搵位咩 夾硬唔開撞到開就得啦
https://youtu.be/tZqCHvAvs74
但呢次都係三日咋喎
睇呢張相真係睇唔到點解蝦片係比人罰果個...
調返轉如果喺潘頓騎,馬會又會點判
爭位 冇事
下星期日嗰場世界大戰
淨係估配搭都有排玩
首先你可以計下潘生半年停左幾多日賽
其次呢次咪一樣撞到隻精算閃擊成個身擺橫 只不過隻馬有唔飛出去

個陣呂卓賢停得多比人關注話要再培訓 之後停埋牌
唔明點解佢到依家仲可以未有提醒...
犯規程度真係一擔擔
仲鑊鑊都搞鳩d有機會既馬
咁你都幾識睇馬

全程頓都冇郁過隻右手 係潘明輝失先機比人食左位仲要撞三次
唔係華將就大晒 潘頓就萬惡
YES 手足輸錢果日最識馬
https://streamable.com/qe5ae
其實直鏡就好清楚邊個轉位既...
收皮啦 佢未能放鬆跑係因為你捉住佢唔比佢均速順走咋
垃圾
應總都算係難得狗會好人
聽日d架仔馬咩料
接近二百五十米處時,「威進駒」在「承你所願」與「按得澄」之間無路可上之際收慢。在此宗事件中,「承你所願」被「威進駒」碰撞後軀後失去平衡。「威進駒」繼而於趨近一百五十米處時移至「承你所願」外側以望空。「威進駒」於跑過五十米處時一度向外移出避開「愛馬劍」的後蹄。

威進駒係有移出去
但佢其實唔係撞到承你所願
反而係見到柒俊個身側左
係想用隻馬挨入去威進駒
雖然封位係正常
但佢呢啲舉動太頻繁 同埋真係好礙眼
(Anyway 反柒俊)
睇試閘創世紀好勁
近期試左三個閘
希望真係跑得返啦
再創世紀
Too Darn Hot
盛勢做乜又跑谷草仲打埋王牌
盛勢個分夠爭喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞