CA/ACO現職 - 2018公開招聘:電腦試的終章(37)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
用notebook keyboard咁賤?
新方法cut 人數
我覺得係因為新界住既人多過港島九龍

所以變相會好似好多人咁
單併ACO,今日晏晝5點收到email叫我11月2日去上環interview
我10月2日喺北角考ST
Word識6-7成
Excel識9成
我唸我可以俾到少少希望一D Word冇咁叻嘅巴絲

我之前Basic Law得73分
唔知考唔考多次ACO個Basic Law好
考嘅話,又多咗野要準備同擔心考得衰過之前個次
唔考嘅話,又怕Basic Law個分會拉低我個overall mark,搞到要做waiting/連waiting都冇
有冇現職ACO巴絲可以同我講你當年Basic Law幾多分 ?
高身keyboard
唔係呀話
唔係話新界無乜人收到咩
唔該
點解九龍塘用扁身
好驚唔慣
空格其實算唔算一個單字?
你自己決定啦,我bl就得5x分
咁我都係專注prep interview喇
唔該絲打
我老母之前做咗30年秘書都話好易打錯字
唔該巴打
如果到到都轉就話
有d轉有d唔轉就好唔公平
同樣80

個分對係咪waiting都幾緊要 差小小可能等n耐先入職

請唔請就無所謂 係請既BL 0分都請
巴打,你當年拎80分係正選定waiting?
如果你之前考過ACO/CRE基本法而又想用番個個成績嘅話,你最遲要喺interview日前10天send番張exemption form俾General Grades Office, 咁你喺interview個日就唔洗考基本法。

如果你之前未考過ACO/CRE基本法,或者考過但想再考高分D嘅話,你會喺面試當日被安排考咗基本法先,然後先做interview。
其實公務員事務局咪寫左中五或以上既要考..

所以ca咪唔洗,淨係口頭問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞