CA/ACO現職 - 2018公開招聘:電腦試的終章(37)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁你仲點有面見返d中學同學呀,人地個個事業有成買樓結婚生仔買車請工人喎。你呢?

再望下你自己個名?當其他人努力為事業拼搏,你就走去全職訓教?似咩樣?

真係唔講果句都講埋。
又, 身邊都有幾個朋友係20尾30中先碌入政府, 有ACO, 有2A3O.

幾個都係做到想自殺, 所以好唔好真係自己諗.

details

都啱嘅....
同埋普遍同部門都40UP, 咁所以其實個個都大過自己可以繼續扮細
私人工畀錢唔係養懶人
係要揸乾你,為公司帶來利潤
冇利潤就揸!揸乾你

有時仲要星期六日自願返工
我今年28都考CA啦 過到自己就得啦
下?過到自己就得?

大陸人黎香港人呃綜援搶哂你d資源得唔得呀!佢地過到自己喎!
果班都唔係人 唔好咁比
上堂大部份望落D人望落似畢業兩三年,聽落都係做過幾年野咁

因為我本身份工對街人嚟講感覺好似好有趣同新鮮咁,
所以d考官花咗好多時間係傾計我平時做咩,我公司有d咩八咁
答漏咗,佢地對我人工花紅無興趣
淨係對我job nature有興趣
2016年23歲入CA,而家25,今年考ACO。好似太早入政府
話年齡係問題個d 都唔夠大學去做既心理壓力大 ,點面對朋友 特別大學個班
冚家剷幾時先肯派ST俾雙併新界撚
咪係,成班大學同學排排坐,個個事業有成。哼,你?ACO,臭嫁,行開d啦,識錯左你,原來你係d咁既人。
同你一樣巴打 仲有個幾月就跳POINT
我就蝕住人工入黎, 不過睇長遠既..
本身份私人工, 人工好但冇前景
黎緊星期五ACO ST, 希望PASS到
你冇做錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞