CA/ACO現職 - 2018公開招聘:電腦試的終章(37)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我入到職既我第一日都會請同事
慣左做依D野
好似調博左,係上司請你welcome lunch
冇咩所謂啦 佢請我我咪又係會請返佢
我入到職既我第一日都會請同事
慣左做依D野
好似調博左,係上司請你welcome lunch
冇咩所謂啦 佢請我我咪又係會請返佢

Don’t do that...
識玩
即係最好唔好?
咁慳返
你喜歡飲咖啡☕️既咪
唔記得左政府有老廉
出面做野同自己人唔係你賣單就我黎慣左
係,公務員相對私人工有好多限制
例如最近既呢單

「一名食物環境衞生署(食環署)文書主任,未經許可向三名下屬索取及收受貸款共逾十萬元,早前被廉政公署起訴。被告今日(十月十六日)在東區裁判法院承認控罪。」

有offer, training 堂會講好多防止賄絡條例既野架啦
都係既 政府始終唔同出面做野
學到野了
但係我全部都做到佢要求,90%係一樣

Btw會唔會關佢叫我st個時已經係CA事?
收到CA interview,但係我明明就夠資格ACO
點解會咁分?

Ps如果去唔到係咪要email去?有咩原因佢係會接受?要唔要証明?
Word excel只達到ca而達不到aco要求掛
但係我全部都做到佢要求,90%係一樣

Btw會唔會關佢叫我st個時已經係CA事

紅字唔明

如果你係雙拼
考完ST之後淨係收到CA面試咁真係你個分未到ACO合格線

定係會好似之前有手足所講既情況咁
ACO面試完之後先再有CA面試
而你係掉翻轉
St派到幾號考?
仲ST
如果最後只係得CA咁其實可以唔洗考慮
ACO都可以諗諗
時間夾到我都會去in下,體驗下都好
如果你肯定st 岩得多
咁可能先ca後ACO interview掛
今年CA個邊真係搶晒韁成個請人程序好快
明顯快過ACO

IN左CA 再之後先IN ACO都唔奇
Second in 有冇懶人包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞