2018年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
我覺得一半半
事務所應該有教過佢形象設定既
但睇佢啲反應又唔似扮
可能本身係咁蠢
事務所又叫佢突出呢點
個編劇寫逃恥嗰陣結衣個角色都閪,不過結衣演冇咁覺啫
係我笑點底定點
我不停笑笑到俾屋企人罵
與其話閪不如話古怪, 行為唔合理
逃恥成套劇除咗gakki表現同首歌仲剩啲乜, 靠話題性頂起, 我係唔識欣賞
之後睇unnatural完全想像唔到係同一個人寫
黑木瞳真係keep得好撚好
如果大老土過到下町就好了

個角色後半段成個思考模式同講野同行動都顯示係個仆街女權閪黎
阿部貞夫同波波係戲院唱live
係幾好笑 鳩下鳩下又一集
肥恭主演下季火10
https://www.tbs.co.jp/hajikoi_tbs/
又有倫也
其實毒源都做得好,縱然宜家個個都想佢死
逃恥原作Back up,西開一定有條路,原作係好睇的話一早就爆左使乜靠結衣

但結衣嘅戲路真係令人擔心,成日做埋D滿口歪理又扭曲嘅概念播毒
搵個大家嬲唔落嘅人做埋D西女人行為,自自然然就會開始越來越多人覺得咁西都冇問題
agger
可愛就會被原諒出自結衣口中的確係精準無比

但諗深一層完全係糖衣毒藥

後生嗰陣唔行呢個路線,反而開始老先咁西
睇左結衣咁多年,感覺似睇住個青春無敵嘅港女慢慢落入凡間變返個西女人咁

劇本強調假笑,某程度上野木可能係寫埋俾戲外嘅結衣睇
唔明個 logic
個路線明明係野木設定
兩套俾人話係西女人嘅結衣都係野木手筆
結果結論變成野木可能係寫俾戲外嘅結衣睇?
逃恥係漫改
野獸係野木原創劇本
btw原來逃恥同Daisy Luck原作係同一個人
點解前者咁西,後者咁正常
同ダメ恋的角色好似
三條仔仲要細過佢
都係野木幫手塑造出黎
有冇人知套漫畫中文叫咩名
想睇
都無損兩個角色都係西女人呢個事實

我想講嘅係,野木同結衣都合作左好多年
同好多觀眾一樣都係一齊成長
但大家都有眼見係結衣招牌笑容不改但越做越攰,Exact7ly就係深海晶咁樣
逃恥有哂原作,創作自由度不大
今次原創劇本可以度身訂造,可以傳達更加多意思都唔出奇,我係咁諗
合作咁多套入面我自己最鐘意係飛翔公關室
想問下如果想download Backnumber 大戀愛主題曲邊到有
定係要整日版spotify
我直頭覺得係一模一樣
昭和落語跌到得返3.3

但我覺得好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞