2018年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
因為一輝係一個好有趣嘅人by 鮫島教授

我估都係啲人要如何自處啲心靈嘢卦, 淨係個名同啲顏色都"正能量"

睇啲好hardsell 正能量嘅會好排斥, 但呢套又唔會, 硬係形住高橋同個0靚仔會有啲奇怪遭遇
隻龜係恆星講果d明明冇能力 卻又乜都擔晒上身果隻 咪攪到依家咁

野獸個劇情係慢 不過幾啱口味
睇完會好多野諗 但又唔似高嶺咁想講野又眼高手低
野木應該唔會失手
夜晚龍平話八鳩果度好爽
性日記
大面個角色 完美演繹口裡說不身體卻很誠實

不過咁快追到漫畫進度後面咁多集點算
後面應該大暴走
之前唔知睇咩話前半係跟漫畫 後半係原創

呢d令人作嘔情景可唔可以多重加密再警告先貼
驟眼睇今季好似都偏悶, 大家有冇邊套推薦?
未開晒黎睇 但暫時今日我至叻同大戀愛比較啱睇
奇蹟都唔錯
幸子同戀愛圖鑒就短短地睇女
黃昏流星群
暫時開左
大戀愛 野獸 幸子 圖鑒 我至叻 黑色醜聞
覺得幸子最好睇
幸子同sp差唔多咁 應該之後會好啲
前5套一樣 多聖日記 晨間劇 昭和 戀愛圖鑒
黃昏 小偷未睇 神樂坂同下町有時間先睇
痴撚線今季好多嘢睇
想睇aiba但對動物冇興趣
aiba做親主演啲題材都冇咩興趣 結果一套都冇睇過
今季咁忙應該都係完季先開
我都係
我至叻 suits 奇蹟 日記 野獸 v 大戀愛 神樂坂 小偷 醜聞 黃昏 漫畫好似好厲害
叻 v 小偷應該最唔悶起伏比較多, 今季我反而覺得套套都ok喎, cast又唔錯
對動物冇興趣不過都開左神樂坂, aiba近鏡真係歲月流逝 係咪笑得多起褶 nino屋企齋坐打機仲係白白滑滑
我反而覺得aiba依家老左反而靚仔左!
比起以前既佢既話
三色貓-->聖誕電影, 可能係髮型掛
佢以前個拉麵頭真係
漫畫點 都有諗過睇
睇左第一集 冇睇過套漫畫 唔知係到做乜
咁唔睇了 我都冇睇過
頭半係蒼井優同果集既演員傾下計講下套漫畫
後半就係個演員嘗試將套漫畫既一d片段真人化
都好睇你對果一集個演員/套漫畫有無興趣
第二集東出,下集係森川葵
同你相反,佢做親主演嘅套套都睇晒,但講得出話好睇就真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞