英國外相發聲明:拒續馬凱工作簽證有政治動機

77 回覆
84 Like 2 Dislike
呢鑊的級數,相當於譴返領使館人員
最終可以完全撒消領使館
將來英國出兵變咗出師有名

其實今次事件泊得住 林則徐燒鴉片
但最後結果香港要割讓畀英國

呢一代無中史科,唔認識事件的嚴重性
屌完再屌
再屌都幾次都只係屌
之前夠咩國會討論香港一國兩際實施情況
而家又點
根本聲名黨啲野唔使太上心
而家香港公開默認話自己行緊一國一制啊
醒未
諗住搞個小人關注既
奶下共交下功課
點知奶共奶著火水
開左個頭又唔撚衰得
英國佬唔好得把口
要有實際行動先好
太勁了
香港有救!

最後最多批返,香港人成日發夢人地想打7中國
你漏咗樣最重要嘅野
彭斯代表美國對中共宣戰
其他國家附和兼踩多幾腳準備幫拖
好重語氣吓
閣下明屌港共
實際係將中共既責任推落政府度
跟足人民日報條line
香港咁多加拿大人,有咩奇怪?

宜家同一陣線內美國領事、美國商會、歐盟、加拿大都出聲,英國仲係咁軟弱,連係自己保守黨大會打人個「記者」都唔趕走,只係得個up字
I urge the Hong Kong authorities to reconsider this decision
支爆 拍拍拍
港爆 拍拍拍
嗰個係ft高層
Ft既地位唔洗講
今次英國佬唔表態係直頭影響管冶威信
各國背後對白 就係你可以死開未呀
再唔死開我地一齊放曬你港幣走人離場啦
先唔講 Maybot 搞 Brexit 搞到一頭煙
連中共派人係自己地頭打人都係廢up
FT高層全世界都知佢出年年頭就會調走,都唔批工作簽證,仲要連英國公民既180日免簽證變到得返7日,港共做到咁樣,英國宜家唔係隻抽中共都仲係出咁軟弱既statement
管治威信?你冇聽過#DissolveTheUnion #NeverTrustATory #Maybot 咩?
英國打人係內政,出聲明e單係盟軍戰略,有侵侵盟主睇實無有怕
民招對付市民都用得多啦,對住外國仲想嚟,終於煮死你啦港共
仲要連英國公民既180日免簽證變到得返7日

呢樣港共做得好絕。唔批工作簽證都算,重要俾7日簽證人地,迫人立即執野走。入境免簽係對等,今日你玩人,他日英國玩返香港,港共冇得出聲。

俾個前殖民地當狗咁撚,我係英國外相,就立即將特衰免簽約,改為7日,同你港共睇齊。
咁咪當佢表個態
話比自己國民聽
中美戰我地一定會落井下石
英國佬冇so既野點會做
好過俄佬左搖右擺
個勢定曬出黎收割
咪講左唔會解釋點解唔比佢入囉
777以為搞下小動作應該冇事
點知人地連外相都出埋
等我續左BNO先好改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞