[10月新番已出] 逆轉裁判 Season2 逆転裁判 ~その『真実』、異議あり! 集中討論

309 回覆
9 Like 7 Dislike
岩岩睇完第一季
第二季都係咁低質?
做檢事啦屌
老任出左個list講邊D新作會中文化
入面冇逆轉123合集..
睇黎之前台灣新聞話有中文真係得個吹字
想玩檢事2英文版
我已經唔撚記得哂D野了,當年係覺得好神
靜係記得最後戈德...........
十歲就搏命跳十幾米急流,就係為咗2億日圓鑽石同報仇。

諗起逆檢2黑幕嗰句對報仇嘅睇法:
『全心全意報仇係好事,恨意可以麻痺內心,連痛苦都感覺唔到。』

其實話唔埋千奈美佢真係寧願喺嗰日死咗去,然後害死佢家姐,老竇仲有嗰個蘿莉控老師。
其實我覺得偽證case內幕無逆四牙琉(兄)講只係妒忌成步堂可以同佢細路對決咁簡單,嗰個黑鎖亦唔係四同五咁解。

以下係我FF作出嚟嘅情節:
牙琉兄可能係為黑幕頂罪或被要脅殺人。以佢嘅才智同經驗點會爆響口話藍色啤牌。就算係,佢係辯方律師師父,又係常客,大把籍口可以推搪。仲有一個律師邊到咁易可以拎到放五年都仲有效嘅管制毒藥,千奈美都要有個藥劑系男朋友喇。我估係有另外一個類似醫生或者院長嘅人,喺或真敷天齋嘅藥做手腳,令佢以為自己真係命不久矣,再佈局等天齋見完巴郎扎克兩人之後殺死佢(邊有人自殺會特登用魔術佈到他殺咁,咁咪會害死兩個徒弟,天齋嗰女根本未死,佢無仇恨兩個徒弟嘅理由),再令兩位後繼人反目。而牙琉(兄)為咗某啲嘢被迫同黑幕合作,必須令扎克入獄,但扎克臨時轉人,令陷害計劃會失敗,所以牙琉(兄)搵土武六做假證據,然後經美貫手轉畀成步堂。

牙琉會為咗咩犯法?可能係佢細路響也有關,例如響也可能有長期病需要食本地買唔到嘅藥嚟醫(唱歌嗰集嗰隻不治之症,波吉魯尼亞嘅繭),而院長透過走私拎到藥物原材料,為牙琉制藥,呢嗰關係可以已經持續咗好耐。

牙琉(兄)搵土武六做假證據,但其實真係落手嘅係真琴。所以為咗令怕人嘅真琴幫手,佢送咗樽指甲油畀真琴做護身符,但其實樽指甲油係牙琉(兄)個人物品,係由院長送畀佢,用慢性毒藥慢慢咁殺死知得太多嘅牙琉(兄)......

扎克最後走咗佬,因為庭上嘅事連巴郎都畀人當做真凶,成個魔術團都收檔。黑幕基本上成功咗,但係仲有扎克未死,所以留返牙琉(兄)呢隻棋,叫佢負責監視成步堂,一來阻止佢有機會翻身,二來防止扎克喺佢哋唔知情嘅情況下返嚟搵收養咗美貫嘅成步堂。牙琉(兄)就介紹佢去黑幕經營,以前用嚟走私藥物嘅餐廳打工,令黑幕可以掌握到成步堂嘅一舉一動。

十年後扎克真係襯巴朗復活或敷真敷魔術團嘅時候返咗嚟搵成步堂,牙琉(兄)被指示協助黑幕殺死扎克,然後喺庭上令成步堂坐監。以繼續換取救佢細佬嘅藥物,而牙琉保底地喺庭上出錯頂罪,以防深入調查會發現更多事情,確保藥物唔會被斷。結果成步堂成功逆轉,而牙琉安排嘅頂罪,成功轉移咗所有人視線,而入獄嘅牙琉以自己掌握對黑幕犯罪嘅證據,以唔爆真相為交換,保持住黑幕畀細佬嘅藥物供應,同時申請單人房,防止被黑幕派人殺害。

呢個黑幕點解同或敷真敷魔術團咁大仇口?記唔記得王泥喜其實係美貫同母異父嘅兄妹?咁王泥喜老竇,拉米洛亞第一任老公係邊個?可能就係黑幕同犯案理由。而佢將自己做律師嘅仔放喺牙琉身邊,做佢徒弟,如果唔係成步堂拉到王泥喜去自己嗰邊,佢會被教到做一個知道點做偽證嘅律師,日後可能會支援黑幕嗰邊。同時如果唔係咁啱王泥喜有特殊能力同正義感,成步堂都係會坐監。
有中文
點睇都係被調教
今集前面大半應該都算係原創
亦都用黎埋下左事件些少既伏筆
睇落都改得幾好
靈媒系統
不過好撚難玩
想問唔想睇中間原創
直接睇主線係邊集
點解唔睇原創好睇喎
火車果單野好似唔係原創黎,係官方係雜誌出既故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞