高鐵10月5日過咗八萬喎,無人提?

275 回覆
54 Like 571 Dislike
樓上有幾多好似我咁日日mon住吖,10.1之後日日近八萬,本來諗住跌番落去,佢竟然創到新高
過埋呢個假就要聖誕先有得公佈,我都想見證佢跌穿三萬
客量達標曇花一現 昨僅5.3萬人次搭高鐵

內地十一長假期完結,昨日(7日)經高鐵西九龍站的旅客人次迅即回落,客量只有53,060,遠較政府的「最佳估算」8萬人次少。而整體的出入境人次約為877,014,其中羅湖管制站最多人使用,有232,939人次出入境。

高鐵香港段開通至今逾兩星期,西九龍站上周五(5日)的客量終首度「達標」破8萬人次,可惜「達標」只是曇花一現,隨着內地長假完結,客量後勁不繼,逐步下跌,前日(6日)已回落至約7.3萬人次。

http://m.on.cc/nc/hknews/20181008/20181008093453lc.html
支那人數造假是常識吧
班支那人有特惠飛坐高鐵唔通唔搭咩
你睇下有幾多本地人坐仲好啦
據了解因為西九龍-福田客量太差,26/10/2018 開始,港鐵動感號原本只在周末 (星期五至星期日) 行走的 12 對 24 個車次 G5833 - G5856 (全部來往西九龍及福田) 會全部取消,咁亦都係代表一星期七日都會用同一個時間表 (即係本身的平日時間表)。

form hkitalk

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-1096859-1-1.html
Bin c
大陸狗唔識計average仲要唔識數數字?
樓主到時到候記得上一返上水,講下每月統計數據喎
https://www.facebook.com/icablenews/videos/2173406939644731/

有線新聞,原來港人塔高鐵的比例少一大截
樓主連正常國家點計人次都唔撚

大陸人真係智力低D
知唔知平均點解
10月5號邊有過 接近姐
上面啲五毛多撚到
做咩呀你地啲主子見鳩鐵冇人搭好擔心呀
屌你老母得個一日 其他呢 其他日子啊
五毛狗係唔係唔識中文字
5毛多撚到
binc
話之你一日八十萬 都唔會係一項令香港得益嘅基建 只會令香港有更多蝗
八萬 好撚勁
輕鐵一日流量都唔止啦
環保post
樓主潛左水?
輕鐵一日都好似廿幾三十萬架
樓主呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞