高鐵10月5日過咗八萬喎,無人提?

275 回覆
54 Like 571 Dislike
又炒車
樓豬呢??
On9 邊個當初話八萬係最少 結果有一日八萬就打撚哂飛機
開頭係最少十一萬
頭先訓醒 過左8萬未?
係咁 cut 車都知咩事
CUT 到一票難求,扮好多人坐。

費事港鐵彈弓手 cap定圖先
高鐵曾經過左八萬真係無人提
無人提???
上水未
柒頭皮
?
高鐵每日八萬人呢個目標,已經唔存在啦
地鐵:歷史文件黎
Btw不如學譚慧珠話齋 炸左佢啦
呢個客流量 保養都唔夠啦
https://lihkg.com/thread/840692/page/3
呢個係我第一個抽高鐵post就無人理
呢下做假膠就個個都黎抽水
都唔緊要,幫手揾番個快打旋風,佢先係唱好嗰個
廣深港高鐵通車已經2個月,港鐵指截至本周四(22日),高鐵香港段已接載逾300萬人次旅客,即平均每日接載49,180人次,較政府所稱的「最佳估算」日均約8萬人次客量少38%。

港鐵表示,高鐵香港段如其他新交通服務一樣,乘客需要時間去熟悉新服務和改變出行習慣,又指高鐵香港段上星期平均每日客量超過5萬人次,較黃金周之後的一個星期(即10月8至14日)上升了18%。當中,星期六最多乘客,平均有6.9萬人次。

港鐵稱正以不同銷售策略,接觸商務、旅遊及探親旅客群,提供更多高鐵資訊及推廣,夥拍不同業界拓闊銷售渠道,並繼續優化高鐵服務,為乘客提供優質乘車體驗,吸引不同類型乘客乘搭高鐵。

又要推一推
12月22日 93648
12月23日 94625
樓主又贏

12月24日 65149
12月25日 68055
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞