科大討論區(20) - Mid term 來了,你們應當悔改

1001 回覆
19 Like 6 Dislike
睇過yan min 2043 嘅grade distribution 拎C/D 其實都好似唔係話太高難度
人廢都係唔好18credit 了
有幾科撞考試時間出到嚟幾科都差到仆街
試一次30credits你就會覺得18簡直係天堂
Gpa 都唔夠試
18 cred都叫辛苦

咪話咗人廢
連登仔個個都係痴線架
勸大家唔好讀得咁辛苦
過到3就算
其餘時間不如練好支筆(同basic law)入政府好過
其實有幾多科出路好過政府工
你啱
得5個Final都可以撞到傻 有兩日要考兩科
一日兩科
兩日一日兩科
12點考到7點 中間得1粒鐘抖 識都變唔識啦

計埋收卷又要早入場個啲
啱啱好去完個廁所再行去另一個考場就開考下一份
18 cred都叫辛苦

咪話咗人廢
好快就捱過
加油

都唔知今個Sem 咁啱揀中啲重workload嘅科定點
科科都有weekly assignment 咁濟 連midterm period都照有
之後midterm 一個禮拜考5個
考完仲有3份project
但有project都係要做assignment
冇壓力都變就嚟爆煲
18 cred都叫辛苦

咪話咗人廢
好快就捱過
加油

都唔知今個Sem 咁啱揀中啲重workload嘅科定點
科科都有weekly assignment 咁濟 連midterm period都照有
之後midterm 一個禮拜考5個
考完仲有3份project
但有project都係要做assignment
冇壓力都變就嚟爆煲
一個禮拜考5個
reg下common core hedge下嘛

今個Sem 冇咩心水common core想讀
依家就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞