沈陣營第一百八十九期 - 個市好唔對路

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
佢睇反彈睇到得太高...太信畫圖...
連登終極淡友見280近就all in沽爆, 依家達已發!

係唔係熊軍又要開工喇?
據報聯合國催鳩美帝4鑊交會費2.2億美金,美帝話1毫子唔俾,美帝俾嘅錢佔聯合國經費22%,睇嚟聯合國好快執笠,擺明唔玩
等佢散哂再整壇新野出黎期間,有排動盪
點解會咁架
唔上唔落 就係就黎轉勢既時間
咁你牛晒未先~~
係咪要買
15日咁短
次次一走就彈幾毫
馬凱被拒續簽證 加拿大領事館:政府插手傳媒事務 損言論新聞自由
https://lih.kg/854116

我係騰訊第一大淡友黎架嘛 我都未叫沽 你地做咩咁心急要put?
英國收回班友居留權啦
樓寶血肉長城
入小小call 先
師傅唔put跌得好慢
仲PUT鬼咩,師父D金就黎無啦
本多終勝!
師傅
700又收day low
夠薑聽日千跌
聯邦法律無規定限時公布 Google或面臨集體訴訟
10月09日(二) 14:09

美國互聯網公司Google旗下社交網站Google+洩漏個人資料,但在發現後事隔大半年才對外公布,被指知情不報。有律師指美國沒有相關聯邦法律,規定互聯網公司得悉資料外洩事件後,於指定時間內通知受影響用戶。不過,Google亦可能因隱瞞事件,而面臨集體訴訟。

美國律師賽卡里(Al Saikali)向《華爾街日報》表示,美國現時沒有關於外洩通知的聯邦法律,而各州法律亦有不同標準。雖然很多公司不會因姓名及出生日期外洩而通知用戶,但部分公司在未查清資料是否外洩時,已即時通知受影響用戶。他形容在經手的個案中,有一半是基於主觀判斷而通知用戶,餘下一半則有待確鑿證據才宣布資料外洩。

相比美國的聯邦法律漏洞,歐盟今年5月生效的資料保護法規定,公司須於事發後72小時內通知有關監管機構,否則需要罰款,最高金額可佔該公司全球盈利的百分之二。今次Google洩密事件觸犯該條歐盟法律,但事發於今年3月,因此不受歐盟監管覆蓋。

賽卡里指報道顯示Google內部決定不即時公布事件,所以有機會面臨集體訴訟。他如此形容:「原告將指控Google知道一些事但隱瞞,這一點足以令控方律師垂涎三尺。」

除了面臨巨額的法律訴訟,Google於2011年推出Google+時,是希望挑戰Facebook的社交網領導地位。然而,它多年來未能吸引大批用戶使用,更被Fb及其他社交網拋離。如今更發生這宗重大安全漏洞事故,最終令Google自行宣布逐步關閉Google+的消費者版本。

----
今晚納DEE再冧過
夜沈黃腳雞
宜家左手係牛,右手UVXY,用美股對沖港女,是否痴線

利申,兩邊都好細注
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞