沈陣營第一百八十九期 - 個市好唔對路

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
如果推算落去,雜種會玩完

佢嘅所作所為已經危害到政權,其他共匪睇幾時反枱
想聽樓王解多少少
最怕只係換個另一個共匪上台,政制唔變都冇用
換湯唔換藥
\|/
對!支那對香港方針唔係現任果班定,除非成個政權冧,唔係香港只會淪為繼續被弱化落去
淨收息瞇埋眼唔理股價,reits的確派息穩過果啲濕鳩基金,又唔洗俾基金佬收charge同sales佬收commission
慎防師父又話忙唔出實戰理論

出住當年今日版先

【實戰理論】淡友繼續被圍攻(沈振盈)(OCT 09)

去週港股急速地上升,三日升逾1000點,恆指更一度上破28600水平,尾市回到28500樓下收市。消息面沒有太大的利好因素,純粹是外圍股市做好所推動。內地方面亦沒有新亮點,定向降準並沒有新意,實質作用有限,反而內地房地產的銷售,沒有了金九銀十的效應,數據強差人意。

「十九大前維穩」、「美股只會升不會跌」,皆是市場好友的信念,配合去週的挾淡倉氣勢,已令到市場看淡的聲音差不多已消失。越是出現這情況,越是危機重重,這是歷史的忠告。當然,市場又有多少人,夠膽在此刻向市場潑冷水?特別是在現今的社會,文革式的批判行為,已是理所當然。近期所見,不單只是筆者,市場其他稍為有看淡睇法的分析或評論,皆被鋪天蓋地圍攻。若然涉及有關樓價的負面分析,更是空群而出,瘋狂圍攻。筆者發覺這情況不只是針對筆者,而是包括所有睇淡樓市的言論。至此明白不過!阻人搵食尤如殺人父母,自當受攻擊。講真,在全球步入緊縮貨幣政策之下,還在此刻高唱樓價「只會升不會跌」,確實是令人費解。

沈振盈
共匪揾嘅錢同家人喺晒外國,好大機會喺美帝度,相關人士唔郁鳩雜種遲早凍結財產

再搞落去經濟唔掂,揾唔到錢,唔通陪雜種去食大鑊飯?一定唔會,時代唔同咗,掹佢落嚟換人同美帝講和唯一好辦法

日後有料爆話雜種家族外國洗黑錢之類,一啲唔奇

美帝CIA比任何人清楚共匪,咪以為真係比贏國呃到,只要講掂數放料兼助攻一下就得
而家唔貼樓契唔貼倉唔好入去講野
等樓價再跌多少至買reits啦,冇理由而家走去買當頭跌
蘋果東網日日俾料佢地
有排佢地玩
認真,呢班陷家剷一定要趕鳩佢地入絕路,一係死返上去大灣區,一係就餓撚到佢地要作反

所以經濟差岩架啦,destructive construction既世代終歸要出現
AA日日放料俾記者,想啲人快啲放貨
\|/
偉大事業
師父話佢都有針
話依家要交人頭添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞