有關推動港獨,我有一個諗法,就係要設立一個支那禍港database(民生版)

185 回覆
419 Like 5 Dislike
一嚟香港人真係唔見棺材唔見眼淚,
二嚟班泛民好多都好離地,佢哋真係覺得講理念、講口號就夠,
高鐵單嘢應該根本強調錢同成效,法制係次要,
佢哋就倒返轉係咁講市民唔關心嘅法制,錢同成效就少講,
呢方面保皇黨班仆街就真係了解香港人思維,一味昆你話成效好好、帶動經濟,
可惜啲資源畀佢哋班老屎忽壟斷晒。
我覺得泛民有兩種
有d係真係離地真心膠
有d係特撚登既
唔講係咪鬼啦,永遠唔會一針見血,一味鳩叫口號唔「對準核心」,但又有離地中產同d文青受喎,咁樣先可以永續「抗爭」一直cap水
Pish!
支持
但係咪需要專門搵人確認資料真確性?
如果唔係有錯畀藍屍挑到就冇晒說服力
講下香港醫療制度,點解咁多人去到急症就黎死仲要等咁耐
屌下個政府拎成千億去搞鳩鐵都唔改善香港醫療
其實有citation就得
樓主想幾時開始
我幫手搵/譯英文
blockchain
其實切身既民生問題,出幾百個po都講唔晒

剩係為咗要政治分贓,搵班垃圾做焗腸,最後出咗咩問題,都可以有排講
支持
絕對支持
原來已經有一個咁嘅database

希望可以做到同人辯論嘅時候呢個就係我地嘅reference
例如話中共當年話幫香港打大鱷其實係香港自己打,呢啲都要有相關嘅報導同證據
Push
問題係唔識搞,邊度搵server定係好似《編年史》咁以file形式生存?

係咪開個tg group召喚有能義士
就係咁樣
o個d柒頭寧願聽o個d「專家」話我地「為反而反」,都無視事實理據

同佢辯論大聲少少就以為我腦惱所以自己好有道理,我技巧又的確係差d

所以好應該要有簡單整理好而直接既reference,辯論技巧差都沒所謂,用事實星到d柒頭發發聲
所有sell大陸人買美金單既保險雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞