有關推動港獨,我有一個諗法,就係要設立一個支那禍港database(民生版)

185 回覆
419 Like 5 Dislike
我地唔勇武,唔流血,OK
鍵盤戰士都可以做到可以做既事

有人講過如果發生支爆,怕香港人仍然會因為大中華民族主義,仲同支那「共同進退」,重複廿年前既錯誤!

唔可以否認,遠至上世紀到而家,我地俾人潛移默化咁強加中國人呢個身份,到而家都只有小部份人先識醒!

就算陳浩天幾年黎做左好多教育事務,我認為「反洗腦」既速度未必快過支共「殖民」既速度!而家雖然多左講港獨,但學好多人咁講,硬係覺得「未成氣候」!可能香港人因為政治,見到太多人口講屌政府,但講到港獨就條件反射一句「痴線」車埋黎!

有見及此,鍵盤戰士可以做既就係教育佢地,培養番真真正正既港獨風氣!

所以我覺得應該設立一個支那禍港database

我地而家有《中國禍港罪行編年史》同埋呢個https://sites.google.com/site/savehkfromchina/
但仲係有咁多人覺得「沒事」,「政府唔會做大部份反對既事既」(我真係親耳聽到同年紀既人咁講

咁姐係個宣傳係仲未夠
或者咁講,你講乜野殖民呀反民主呀,對佢地都係「空泛」野,真係針未到肉係唔識驚,所以我地要求實際,真係要餵埋佢地食先得。

如果香港人真係利益行先,咁最共鳴都係支那點樣損害我地既生活民生

支那人既不文明行為不在話下,要強調佢地迫爆香港既慘況!
我覺得要以新聞史料事實為主,你會話google都得啦,但當俾人問到,你係好難從好多件事組織起黎而難開口,所以經過整理係必須既!

就算唔係香港發生既事都可以用到,作用就警惕我地,赤化就會令我地既生活好似支那人咁,而我地係100%唔想要既!

我提議個標準就係,
引到人貼這就是中國.jpg都可以用!

雖然呢個諗法係小事,但我覺得改善個風氣係最重要,真係唔想o個個預言成真
又正經post沒人理
有無可能整到GOOGLE SEARCH啲唱好中國/政府嘅字眼,就會SHOW到出嚟?
我記得WEB SITE可以加KEYWORD,同內容無關都可以。
有d難度

https://jammydigital.com/seo-ranking-google/

一來有好多真係唱好中國既page ranking係高
要呃google就要係title同meta description做手腳

係有可以用google search console話俾google知自己個keyword係咩,但個keyword要加得自然...
中國國情-->內容係鄰國人民示威
中華文化-->內容係高官貪腐
中國香港-->內容係中國點樣搵香港笨
中國美國-->內容係中國點樣無賴,貿易戰下點樣處於劣勢

會唔會可以蒙混過關?
大白象其實都經常掛喺嘴邊,
不過冷感嗰班人,會覺得香港庫房啲錢唔係佢啲錢,點使都無關痛癢,
要講錢,就講樓價、物價。
不論咩政冶立場
根本好多重要新聞,資料, 政府公開文件, 應該backup
Support
支持
要整一個賣港人物data base 有哂私人資料,家人資料
可以試試
google個計法冇人知

不過應該同hit rate有關
o岩o岩試過search「中國禍港」,o係第一頁已經search到相反既野出黎

google分開左「中國」同「禍港」,變成:

港獨禍港絕不姑息......嚴重影響中國人感情

我諗都可以利用「分開」呢個原理..「中國香港」應該可以用,前提係要d人search完又要click入去
最怕就係驚d大支那膠再次騎劫香港人,利用哂香港人冷感逆來順受既特性

2016年o個時我地都覺得左膠死哂啦,但結果係佢地竟然係番生哂,証明其實真係好少人醒左,個風氣係唔掂架

所以得番咁少時間,教育係刻不容遲
Push
呢招幾好
仲有對付支那人,就要用支共毒害自己人嘅新聞
幫推
支持啊
派傳單已經講到口臭
但係咁耐都「不成氣候」係應該反省下

立法司法行政文化金融經濟教育
支持push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞