🇭🇰 電腦賣物交易所 💰 (8)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我係仆街,sorry。
但我都係果句,假如下次有另一部機,如果賣家係收賣佬,你一樣都係會先入為主覺得佢搵你笨。另外我只係唔想扮,我要扮我搵多個分身,你根本冇可能知。
最後祝你早日收到部電腦,完啦好嗎?
to樓主:本身明買明賣無咩問題,做咩眼紅人地咁樣搵錢
to收買佬:自爆作故仔真係有啲on9 我知唔作故仔件貨就好難賣出,無理由同人講件貨點入手。唔想比人踢爆就搵食行遠啲啦,真係好撚柒
我係想做到交易過程係要愉快
來緊我會推一個報價系統同埋半實名認證嘅quote價系統 方便大家交易

可以避免錯價/走數/雙方產生誤會
我唔係眼紅人搵錢
我係搞交易所 要做個健康嘅生態圈出來
想係做到個過程係愉快
見到呢啲野 我會盡力去幫手處理
我要做到係對參與者嘅每一方都有得益
見到大家唔開心
我都唔好意思
要改善
點為之健康先
低買高賣好唔健康咩
原來好多收買佬係度,平價收巴打既野,再馬上轉手賣比哩度既巴打。

開名啦

牛角bell

佢350收左尚書令巴打個notebook,再馬上tg我,話1200放比我。
我問佢係咪收買佬,佢話唔係,話部機自己用左3,4年。
已經同尚書令巴打求證左。
第1.
我收得部機返黎就有覺得有錢賺先收幾啦,尚書令巴打都講左係打算賣比收買佬。咁我又係收買佬,咁我買佢件貨,佢肯賣比我好正常姐。

第2.
你可以自己睇返下對話,我從來都冇話過我唔係收賣佬,你問我:
"你係諗住放比收賣佬個位(尚令書巴打)?"
我答唔係,係好正常

第3.
我第一口1200,後尾我都減到800你都冇興趣買,咁咪算囉,我又冇逼你買。家下好搞到我呃人錢咁,逼你買咁。你去買條菜唔通只係收水費咩。大佬收賣佬都係一份工黎嫁咋。

第4.
你見到有人好平賣野,你又會唔會好心同佢講:
"先生呀,你啲野太平啦,你應該收多我100蚊先岩"

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁

拿,1,我問左你一句係咪個位巴打,你答唔係。
2,之後我問你係咪收機佬,佢就唔答。
3,我再問你部機用左幾耐,你話自用左3,4年。
4,我仲問你部機咩型號,你話出左街,要返屋企睇下咩機再答我。點解講咁多大話黎對得住天地良心,又問心無愧?
咁你對得住天地良心,做乜唔認自己收機佬,要講大話?對自己既職業咁自俾?職業都唔敢認?
我講左我係收買佬,你自然唔會同我買,有啲野唔知好過知,反正就係電腦一部,有咩問題當面check,呃你唔到。
唔通你下次同人買二手電腦又問人地做咩職業,又問下人地部機點黎。
我又舉多個例子,做老細一年賺幾百萬幾百千萬,永遠只會同你講公司今年又蝕錢,只能夠小小人工。事實係賺好多錢,但如果如實講比員工聽,佢地會點諗?一定日日嘈要加人工,工作效率下降,到時公司就真係蝕錢啦。
我只係想講,有啲野過程唔緊要,結果先係重點。部電腦1200蚊,岩價你咪攞去,又冇氹你呃你。你買係因為你覺得佢值,唔買係覺得佢唔值,家下你知我係收買佬,你就唔care佢值唔值啦,你只係覺得我係仆街,唔會幫襯仆街買野
你可以唔答, 但咪撚亂嗡呃人啦仆街
你答人你唔係收賣佬, 又話自用左幾年, 其實冇人知真假, 你自爆做乜鳩
買D智力OKAY?

d仆街無自爆。。佢咁仆街點會自爆,
係比我發現,踢爆,先上黎扮對得住天地良心。
我係仆街,sorry。
但我都係果句,假如下次有另一部機,如果賣家係收賣佬,你一樣都係會先入為主覺得佢搵你笨。另外我只係唔想扮,我要扮我搵多個分身,你根本冇可能知。
最後祝你早日收到部電腦,完啦好嗎?

首先,你唔好將你人性個黑暗面代入埋我。我唔會你咁諗,我有去新高登買二手野,個d人地都係收返黎。我唔會先入為主覺得人地仆街,因為人地光明正大收返黎買,唔會扮自己係用家。
係咪香港d垃圾政客都係咁,扮晒講對唔住之後,再講返d似是而非既野攻擊人。
重申,我無睇唔起收買佬,係睇唔起為左d利益擺自己家人上枱又為左呃人而賺錢既人。
其實倫敦金都係合法架,你情我願架,記住如果有post吊d倫敦金狗,你去解釋比人知,明買明賣 ,d人買倫敦金係佢地覺得值得買,而唔係倫敦金狗仆街
好簡單
就係買賣雙方交易過程係愉快流暢

其他野 如自己開錯價 唔做功課呢啲 會輔助性質去改善下
走數呢啲會有個走數簿
盡量減少不必要誤會
仲有,我一開始講“原來好多收買佬係度,平價收巴打既野,再馬上轉手賣比哩度既巴打。”

咁有巴打想知,我都相信佢地有權利去知邊d係收機佬。因為有一部分人係為左環保又好為左做善事又好,總之唔係純為錢啦,佢地想賣比真實用家。之前就有個巴打免費送左個舊mb比我,只要求一觀可樂回報。而尚書令巴打都講左句“總之賣比用家啦”

所以我覺得講出黎,係無野,我覺得應該既。當然你驚影響你生意,又或者你覺得受委屈要出黎解釋,又或者咩原因都好,無問題既。

不過我又唔知你有咩委屈者,覺得好笑。
“原來好多收買佬係度,平價收巴打既野,再馬上轉手賣比哩度既巴打。”

哩句應該無攻擊你,但你又委屈。哈哈
巴打你言之有理
的確係有部份產品係平賣左出去
我會盡力解決呢個問題
多謝支持
好啦 我休息一下先
聽日應該會推得出手上嘅野到時做好左
就可以再提供更好嘅服務去服務大家
收 1155老母版 要有4 sata 4 usb vga/hdmi
Tg @bubu_bb
又關你事?
我撐你。
本來一開始都覺得買賣入面未必句句真,但諗深d, 高登連登呢d買賣台都係小圈子益自己人,真係巴打平少少為環保賣比你又話。之前都有巴打送過ram比我。

為左果幾百蚊,係到呃黎呃去,真心柒。
正一大種乞衣黎
佢係連登個價仲低過肥花 咁都要屌
做人唔講大話係咪咁難,係收買佬咪乾乾脆脆認咗佢囉,又唔係唔同你做生意,呃呃氹氹更加黑人憎
你肥花人黎? 我理得佢喺肥花開高幾多 總之佢高過呢度就冇問題
平啲放比連登巴打都唔比

你係連登搵到我做返連登價比你
係咁架啦
義海價都唔比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞