🇭🇰 電腦賣物交易所 💰 (8)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
收賣佬 食屎啦
上面咪有條
350...嗰部咩嚟
放 2條kingston 4gb ddr3 1600
tg @warmncold
搞緊個報價平台 差唔多埋尾 最快聽日可以用
到時大家就可以好方便咁查到你件野值幾錢
同埋係行ISP email 認證制
如果放假貨 有曬證據 可以幫手處理
CPU塔散 - Cooler Master Hyper H411R X 2

https://apac.coolermaster.com/tw/cooling/cpu-air-cooler/hyper-h411r/

兩隻都今日買,齊配件,有單
(因為唔可以退換貨,只好上黎放 )

一隻全新未開過
一隻開過試裝,但裝唔到

原價: 178HKD
一隻: 140HKD
兩隻: 260HKD

可小議

https://t.me/wetted
第1.
我收得部機返黎就有覺得有錢賺先收幾啦,尚書令巴打都講左係打算賣比收買佬。咁我又係收買佬,咁我買佢件貨,佢肯賣比我好正常姐。

第2.
你可以自己睇返下對話,我從來都冇話過我唔係收賣佬,你問我:
"你係諗住放比收賣佬個位(尚令書巴打)?"
我答唔係,係好正常

第3.
我第一口1200,後尾我都減到800你都冇興趣買,咁咪算囉,我又冇逼你買。家下好搞到我呃人錢咁,逼你買咁。你去買條菜唔通只係收水費咩。大佬收賣佬都係一份工黎嫁咋。

第4.
你見到有人好平賣野,你又會唔會好心同佢講:
"先生呀,你啲野太平啦,你應該收多我100蚊先岩"

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁
明買明賣點都高質過堆仆街壓價仔踩到人地一文不值扮救世主
自用又點, 人格低劣
BTW第4我會
唔係個個賣家都求最高價賣, 買平野要識得感恩
原來好多收買佬係度,平價收巴打既野,再馬上轉手賣比哩度既巴打。

開名啦

牛角bell

佢350收左尚書令巴打個notebook,再馬上tg我,話1200放比我。
我問佢係咪收買佬,佢話唔係,話部機自己用左3,4年。
已經同尚書令巴打求證左。
第1.
我收得部機返黎就有覺得有錢賺先收幾啦,尚書令巴打都講左係打算賣比收買佬。咁我又係收買佬,咁我買佢件貨,佢肯賣比我好正常姐。

第2.
我答唔係,係好正常

第3.
我第一口1200,後尾我都減到800你都冇興趣買,咁咪算囉,我又冇逼你買。家下好搞到我呃人錢咁,逼你買咁。你去買條菜唔通只係收水費咩。大佬收賣佬都係一份工黎嫁咋。

第4.

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁

拿,1,我問左你一句係咪個位巴打,你答唔係。
2,之後我問你係咪收機佬,佢就唔答。
3,我再問你部機用左幾耐,你話自用左3,4年。
4,我仲問你部機咩型號,你話出左街,要返屋企睇下咩機再答我。點解講咁多大話黎對得住天地良心,又問心無愧?
咁你對得住天地良心,做乜唔認自己收機佬,要講大話?對自己既職業咁自俾?職業都唔敢認?
原來好多收買佬係度,平價收巴打既野,再馬上轉手賣比哩度既巴打。

開名啦

牛角bell

佢350收左尚書令巴打個notebook,再馬上tg我,話1200放比我。
第1.

第2.
我答唔係,係好正常

第3.

第4.

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁
自用又點, 人格低劣

嘩,有埋分身護住?

如果唔係分身,睇清楚d收機佬連自己職業都唔敢認,話老豆係。
我直接問佢,佢都唔敢答。
問佢咩型號,話返屋企睇下。唔通同個客一齊住?

連自己既職業都唔敢認, 鬼鬼祟祟既人,仲好意思講對得住良心?
算啦一人少一句啦
明買明賣 部機放平放貴都講實左個價 大家
價唔岩就唔好deal

勞氣傷神
我講左我係收買佬,你自然唔會同我買,有啲野唔知好過知,反正就係電腦一部,有咩問題當面check,呃你唔到。
唔通你下次同人買二手電腦又問人地做咩職業,又問下人地部機點黎。
我又舉多個例子,做老細一年賺幾百萬幾百千萬,永遠只會同你講公司今年又蝕錢,只能夠小小人工。事實係賺好多錢,但如果如實講比員工聽,佢地會點諗?一定日日嘈要加人工,工作效率下降,到時公司就真係蝕錢啦。
我只係想講,有啲野過程唔緊要,結果先係重點。部電腦1200蚊,岩價你咪攞去,又冇氹你呃你。你買係因為你覺得佢值,唔買係覺得佢唔值,家下你知我係收買佬,你就唔care佢值唔值啦,你只係覺得我係仆街,唔會幫襯仆街買野

開名啦

牛角bell

第1.

第2.
我答唔係,係好正常

第3.

第4.

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁
自用又點, 人格低劣

嘩,有埋分身護住?

如果唔係分身,睇清楚d收機佬連自己職業都唔敢認,話老豆係。
我直接問佢,佢都唔敢答。
問佢咩型號,話返屋企睇下。唔通同個客一齊住?

連自己既職業都唔敢認, 鬼鬼祟祟既人,仲好意思講對得住良心?

仲有,我從來無話明買明賣唔岩,
還原對話,你唔好講一句唔講一句。

你減到800係因為我唔要,我懷疑你係收買佬。
你開1200,我話可唔可以1000內,你話就1000,叫本來OK.
你之後影張相黎,我睇張相有懷疑,因為你拎埋個mon,我就懷疑你係收機佬,一個人點會無啦啦拎住部舊notebook,同埋舊Mon出街,我就問你係咪收機佬,你唔答,就直接話咁800,要唔要。

當然職業無分貴賤,賤既係連自己都唔敢認自己既職業,衰過做賊,仲好意思扮委屈。
你唔可以光明正大講自己收部機返黎,所以要賺少少轉賣比你? 要講自己係用家?
價唔岩就算啦
買賣嘅野 價岩就deal
我代個位收賣佬巴打同你講聲sorry
兩位 早啲訓啦 成1點半
買賣嘅野 大家唔岩價未算囉
唔岩買家賣家就再掛下盤
辛苦自己 又傷神 可必呢

開名啦

牛角bell

第1.

第2.
我答唔係,係好正常

第3.

第4.

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁

4,我仲問你部機咩型號,你話出左街,要返屋企睇下咩機再答我。點解講咁多大話黎對得住天地良心,又問心無愧?
咁你對得住天地良心,做乜唔認自己收機佬,要講大話?對自己既職業咁自俾?職業都唔敢認?
我講左我係收買佬,你自然唔會同我買,有啲野唔知好過知,反正就係電腦一部,有咩問題當面check,呃你唔到。
唔通你下次同人買二手電腦又問人地做咩職業,又問下人地部機點黎。
我又舉多個例子,做老細一年賺幾百萬幾百千萬,永遠只會同你講公司今年又蝕錢,只能夠小小人工。事實係賺好多錢,但如果如實講比員工聽,佢地會點諗?一定日日嘈要加人工,工作效率下降,到時公司就真係蝕錢啦。
我只係想講,有啲野過程唔緊要,結果先係重點。部電腦1200蚊,岩價你咪攞去,又冇氹你呃你。你買係因為你覺得佢值,唔買係覺得佢唔值,家下你知我係收買佬,你就唔care佢值唔值啦,你只係覺得我係仆街,唔會幫襯仆街買野

唔係,你咁講即係你合理化晒所有你講既大話。
我如果無問咁無問題,我相信買得二手野既人真心會care第幾手,同埋係咪用開,始終本身既用家先知個野個狀況。
可能二手野有暗病,只有用家先知。同埋我都有賣過野,例如我賣過手機,我會同人講晒我係用家,有咩毛病之煩。我都有幫朋友賣過,我會講明幫人賣,叫買家check清楚。唔通我為左賣得出,我就講大話講我用開完全無問題,你自己check清楚,你買係因為你覺得值炸。

所以香港咁多人憎地產商d仆街囉,將所有野合理化,樓貴呀,唔好買囉,加多d班囉。就係你哩d仆街,個社會先變到差。短線利益。
你可以唔答, 但咪撚亂嗡呃人啦仆街
你答人你唔係收賣佬, 又話自用左幾年, 其實冇人知真假, 你自爆做乜鳩
買D智力OKAY?
仲要擺老豆上枱
我只可以同你講佢地唔係,信不信由你。事實係你只出600蚊,我冇賣到比你,如果我賣比你我即賺250。我只不過係迴避一啲對我不利嘅問題姐,買唔買嘅決定權都係你手上。
你去酒樓食飯問經理來貨價幾多,你覺得人地會點答你?

開名啦

牛角bell

第1.

第2.
我答唔係,係好正常

第3.

第4.

講真你咁講我真係好委屈
我對得住天地良心
賺嘅都係血汗錢
你估收到就賺到
有時候整唔返就蝕嫁
出價太高又蝕嫁

你可以唔答, 但咪撚亂嗡呃人啦仆街
你答人你唔係收賣佬, 又話自用左幾年, 其實冇人知真假, 你自爆做乜鳩
買D智力OKAY?

d仆街無自爆。。佢咁仆街點會自爆,
係比我發現,踢爆,先上黎扮對得住天地良心。
我代佢講聲sorry
巴打 早啲休息
唔好傷神勞氣
如果係不誠實銷售手法 就自己認衰仔算啦

但如果係明買明賣 講實價錢同埋貨品質素 價唔岩未算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞