[親生仔]Google Pixel 討論區 (13)

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
香港時間11點?
yes
部pixel 2 xl比我跌到殘哂 好想換機
但係pixel 3 xl 真係好撚柒 同埋得4gb ram
ram 點解要去到6gb
仲貴過apple 好野
貴過邊部呀
你唔係信官方定價要成15xxx呀嘛
因爲pixel 2 4gb都唔夠用,開多兩個大啲嘅apps就lag/彈app
pixel xl 冇啲咁嘅問題

出果陣個一月就係鬼域買

而家玩kings raid + 老任白貓 都冇試過窒or 彈 轉接非常順

到而家都係順
買pixel 3 細機
iPhone 撚留名,以前nexus 5好好用又抵,Google phone 越整越貴,點買
都係聽frd講 咁官方講都唔係 咁你地平時點知賣幾多
8500左右比大機
https://www.iphoneincanada.ca/shaw/google-pixel-3-3xl-pricing-canada/

3xl 128gb 賣1259加幣,iphone xs 64gb 都已經1379
買pixel 2定iphone7好

最近部pixel 1 成日收唔到4g
格硬set去4g會no signal/remain 3g
上過鬼佬forum睇冇咩人有呢個情況
就算有hard reset就ok但我就唔得
想要pixel 2多d但擔心萬一出事香港0 support

ios我都ok 而且係比較universal但自由度係有個考慮
最大問題係android個simplifed cangjie keyboard ios冇任何一個keyboard代替到
我極度懷疑係android p問題
唔鐘意用ios 唔係真係一早轉左iphone
用緊7 PLUS
上年見PIXEL 2熊貓色幾靚幾鍾意就等到今年.不過睇而家流出既feedback 都唔係咁好
好簡單
咁既價錢,點可以6gb都無
其他都至少有6gb
最開頭係*** 而***一直推咁高ram 最大原因係佢係an os 入面加左好大抽自家野入去
pixel 係最貼近 比ip user 改邪歸正嘅大好機會

上半年有個frd 果斷唔用ip 係度r 左個優惠直購左p2 而家用得不知幾開心
好驚pixel 3熱到仆街
利申 經常打機
通常熱到仆街好似 pixel 1 個 u 先有事 我對上一次打機覺得熱係未換電之前 去飛哥介紹間舖換左粒靚電之後又開心用緊
pixel xl 係我用三部 an 機入面 最最最滿意嘅一部

x10
g3
pixel xl
4gb ram狗也不屌
pixel打入香港市場指日可待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞