One piece figure 分享

1001 回覆
38 Like 17 Dislike
尋日行過mk銀行中心2樓間買figure 仲有套路飛同卡塔庫栗 都係680
比例控就POP 加 fz
一番賞個d 屌唔屌得過其實
一番質撚差參,最好先睇實物
質素好差參
好 唔該巴打 我周周先
你入fb one piece group 開徵
有d質素幾好

例如 軍裝路飛 卓洛 (但出唔齊九人 只出兩款)

後來出和服👘 娜美同羅賓

和服本身有花幾正 但上色就差 而且又唔齊九人

後來出既一番都唔算有特色了

之前有隻好炒得就係 一番賞 龍馬
巴打有冇keywords? 如果想齊草帽 三兄弟 個d 草邊個系列好?
訂左20週年 梅利號

好似唔錯!
和服NAMI 見過實物,不了
但黎緊出和服luffy 同 zoro, $21X per one
最平既你可以入DXF 系列 , 大隻同獨立一隻
另外FZ系列 , 會有D特效效果
最好同靚仔既就係POP系列 , 會有配件換下

我指緊上圖尼款一番
佢後期有出2款和服

上圖尼款劈價都冇人要

尼款個樣同姿勢好D
建議你入黑白 , 佢用返設定集個黑白封面樣
感謝巴打
暫時諗住入 好似FZ 易草d
突然想儲onepiece wcf系列
係咪大約預6,7萬?
Rich
6,7萬我寧願買其他
Luffy透露,單單花在《海賊王》WCF(World Collectable Figure)系列就花了逾十萬港元,當中又以電影「Strong World」系列升值最勁,由於不會再版因此收藏價一直高企,由購入時的2千多元升至萬多元,足足升了5倍左右。

https://topick.hket.com/article/1471501/%E5%8B%95%E6%BC%AB%20One%20Piece%20%E7%8B%82%E8%BF%B730%E8%90%AC%E5%85%83%E7%8F%8D%E8%97%8F%E6%9B%9D%E5%85%89%E3%80%90%E5%9C%96%E8%BC%AF%E3%80%91

巴打三思
Thx
之前買過龍珠成套wcf
賣家平放都係4萬左右
估唔到op成10萬
但我諗出糧可能忍唔住入坑慢慢儲
等你放相
唔見有得訂
而家OP好多系列都跌晒價, 應該尼個價錢都儲得齊WCF
FZ 的確易儲 , 而家都冇咩出魂限 (例如十字火 , 明哥 , 藤虎 等等)
之後好多都係通販 , 而且唔多升只有跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞