[十月新番]Thunderbolt Fantasy東離劍遊紀2 集中討論區

759 回覆
13 Like 5 Dislike
第三季重有成季教主嘅 我切
點譯都沒乜所謂, 反正都係作個理由去嬴

係一, 最後果句話和尚用哂全身既氣諗住再斷劍, 但係佢嘅氣透過哂木劍(不過木劍冇斷), 氣功打傷返自己, 鬼神其實冇打入到
仲有第三季
都幾癲老虛玩咁耐
而加睇黎蠍妹都幾慘
老細從頭到由尾都無諗住幫拖
D同事仲係炒左project 之後笑鳩佢廢叫佢早d欄
D 所謂老細 隨時係隻蟲仔無戰鬥力都唔頂
睇得出虛淵好想作到高手過招咁
但觀眾睇落殤叔真係贏得好輕鬆
仲要唔知出左幾成力
好似上季蔑總打0血壓咁
訪談話蔑總用法術會贏只係比0血壓激到淨鬥劍先輸
但演出就係0血壓壓倒性勝利
可能虛淵唔想戰力係咁漲
但你話55波但演出一邊係毫髮未傷的
好難令人信服
想比之下第一季玄鬼宗真係良心企業
咁又唔一定要打到傷哂先至顯示出五五波的,何況個偶仲要用
第一季係建立響蔑總係戰鬥力天花板的前設上,同殺無生都係過左九招就一刀殺,所以都反映到兩個係高手過招
今次殤叔打石田都已經好明顯,石田講話殤叔響當時為左避七殺魅惑所以只能專注防守,雖然打唔入但可以慢慢燒佢體力,無血壓響度幫手的話,打長期戰殤叔真係會比較不利
睇完第12集:
殤叔=一拳超人

七殺天凌既真愛=殤叔

殤叔=成套劇負責懶有型

眼鏡佬又會掉翻把野俾前主人一方咁豬
點解會話目錄少左兩把劍 明明一開始比人偷左兩把
咁已經拿返喪月 唔係少左一把七殺天凌only咩?
第一季封魔神果把
係啵 唔記得佢比左丹青
諗起上季把劍 就諗點解啊叔唔一早開個黑洞直接掉走本目錄
要消滅個目錄, 容乜易, 直接用火燒左佢咪得

今集個封印說明左係將d劍放入去某個密封空間(墨入面),
而個卷軸係唯出入口, 燒個出入口, 理得個倉入面有d咩, 都冇人開到啦
殤叔=聖母
最後一集把劍同個和尚下場寫得幾好
同現實好似,核彈好危險,但又冇人夠膽完全禁核,然後拎最多核彈嘅人屌人發展核武
殤叔做嘅野其實同護印師差唔多,玩魔劍不擴散條約
應該係西川教主唯一可以演到尾ge劇本
係七殺天凌ge立場
俾個痴線佬渣住 等棄之深谷
俾番娼婦館又係封番入卷野

btw 呢度有幾多個人睇過果套垃圾赤龍戰役
辛苦晒 浪費人生系列

動畫垃撚圾
但小說(跑團紀錄)好好睇
所以台仔都笑9東離2先係真正赤龍動畫
啲畫同啲音樂都唔差嘅

但劇本9流囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞