開心速遞(141) 三姨補習社 | 不要賓穎主題曲

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
精強
佢呢個四眼look又幾得喎
蓮輝明明大把嘢寫
你覺得啫
就算係你提嗰d,如果放得太密集都會悶
教仔方針不一致
同小蓮個老豆大龍生點阻礙這戀情
呢兩樣野已經有一堆野睇
蓮輝絕對唔係冇嘢可寫,要寫根本有好多嘢可以寫,淨係講點樣過大龍生呢關都已經有排寫

只不過最近編劇揀出嚟寫嘅問題,有啲未必係最顯著嘅阻礙,所以對部份觀眾嚟講可能會覺得「冇嘢搵嘢嚟寫咁」 加上我覺得劇情鋪排真係比之前差咗啲,覺得唔夠之前好睇都正常嘅 就算我係蓮輝死忠我都唔係幾鍾意最近嘅主線

只可以講蓮輝一齊咗/公開係條線嘅新開始,暫時未寫到戲肉啫,之後應該會好返啲嘅
就算你講個啲線係好睇都好
但一套處境劇如果來來去去只有幾條線
幾好睇都拍唔到百幾二百集
我個人鐘意開心速遞其中一個原因就係
每個人(角色)都可以有自己嘅故事
蓮輝其實仲有好多可以寫嘅空間
淨係佢哋價值觀嘅唔同同埋大龍也阻止佢哋拍拖 其實都可以寫到好多集
作為蓮輝黨都覺得近排嘅主線係有啲寫得唔夠深入 好多時候都側重咗搞笑嗰方面 可能編劇想佢哋段感情穩定啲先
之後應該會好返啲嘅
其實大龍生有無話過唔鐘意送水輝
定係一直係KC覺得大龍生會唔鐘意
195嗰時有提過下 仲有40集大小姐講過以前試過因為唔肯接受政治婚姻差啲令大龍生同佢斷絕父女關係
對於員工無嘢
但做龍家嘅女婿就不了
大小姐同曹總bb嗰集講過
195嗰集大龍生知道阿輝只係幫大小姐手扮佢男朋友,都已經叫大小姐炒咗阿輝佢 (雖然應該係大龍生feel到大小姐嗒阿輝糖
但主因都係因為地位問題
想問下各位係英國點先睇到愛回家
Gina 港女 會唔會多啲戲分,仲以為佢同傻強有得發展
心如同george 都唔襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞