地平論者組團前往「地球的邊緣」證明地球是平的

152 回覆
403 Like 14 Dislike

近年「地平說」開始再次在網上流傳,而一些人更對這個說法深信不疑。有地平論者最近更開始組團往地球的邊緣出發,希望可以找到地平說的確實證據,推翻一般的說法。

一個名為「Project Edge」的地平論者組織最近開始在計劃一個探索地球邊緣的計劃。其中一名成員早前分享了一段短片(現在已經移除),招募探索計劃的參與成員,而探索過程將會有串流直播。不過距離正式出發只有約一星期的時間,到底能否成功招募參加者仍然是個疑問。

人類確定地球是球體已經有二千年左右的歷史,不過陰謀論者認為這些都是歷史和科學界聯合政府編撰出來的謊話,隱藏了地球其實是平面的事實。之前也曾經有人自製火箭希望可以從太空查看地球以確認事實,可惜最後失敗。無論如何,肯去實際行動來尋找真相,也已經相當勇敢,值得嘉許。

來源:TNW
佢地終於諗通
結果真係揾到
咁揸飛機定揸船去證實?
成班假膠
希望佢哋成功
地球係平 地球係平 地球係球體嘅機會係零
都係邪教 籌錢起98%火箭
個大佬其實幾醒
攞班傻仔錢去旅行
最後發現地球係圓既解散組織
攞咗你錢又吹佢唔脹
If the foundation is strong, we could rebuild...
成班假膠

果班真心膠黎

假膠啦...專登吸引人注意再撚狗
依個係事實 依個係事實
唔好比政府 喱埋個現實
點知原來地球真係平既

我地見到既野都係大氣層比我地既幻象。
加油
會唔會最後發現係三角形
可能係一堆1010
做research 個班人係咪米奇老味?
我地個屋企就叫做地平 地球係圓嘅機會係零
如果個地球係圓 點解個海裏頭仲會有船?
大家都無錯 因為
地球係曲到平
上太空捷徑
NASA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞