Material Eng 撚入

58 回覆
0 Like 0 Dislike
其實material eng係讀乜?

利申 其它乞食eng grad

咁你grad後做咩工?

乞食工

姐係同degree有關既工作
依家香港U大部份既engine課程已經out date, 跟唔上時代,班撚樣無心去編排不特止仲要請班濕尻中國教授hea教,你真係覺得自己讀緊engineering? 算啦,你要認衰自己乜撚都唔識,你唯一可以做就係多謝美國佬咁無私整咁多online course俾全世界睇,你睇下人地mit course教既野再望下自己讀個d垃圾,唯一可以做係重新學習

如果你真係堅砌engineering既話,根本無人係唔會用numerical computation去做data analysis, 同處理linear algebra.....我真係唔撚明,幾年時間,點解無人教你點去apply, 屳家剷....

認起城大汪峰教授
Building seevice 留名
Building service 留名
Mat E睇唔到條path係乜
起碼mechan會知AE>E>SE(Chartered)>Chief

咪玩BS 出路多好多喎
證明真係唔好為U而讀...
利申 當年UGC offer有city material engine
為追夢走左去thei讀civil 比其他入U濕尻科既人串到仆街 而家grad 我就笑住grad 唔知佢地呢

做多幾年野 輪返佢地笑9你

一grad就至少17k啦

條友攞景定贈慶

傻啦.......你地material eng 如果搵到r&d 公司
或者做niche既物料公司,做落去上位機會同空間都好大

但係bs 依家好景都咁賤,唔好景個陣就摺撚埋啦
仲有bs呢行無撚譜,個個尻流流,入左呢行就明
Mat E睇唔到條path係乜
起碼mechan會知AE>E>SE(Chartered)>Chief

你未出黎做先會打呢段野
Char乜撚ter呀香港地....
product eng material eng 世上最低賤工程
入職比盡12k,
material eng 可以chartered 邊個範疇
樓主當拎左張沙紙就算啦,呢行搵唔到食
product eng material eng 世上最低賤工程
入職比盡12k,

香港冇工業,總之工程就係地盤起樓或者IT,其他果啲。。。
入職比盡12k,

比左十幾皮出到黎連個做M記都高過我地,痴撚線公司

話時話正正常常頂薪可以去到邊?
邊間u grade

傻啦.......你地material eng 如果搵到r&d 公司

你都識講「如果」

利申:我civil

你都識講「如果」

利申:我civil

好狗
一個二個突登入黎踢乞衣兜
邊間u grade

city
講真hkie 有 scheme.

不過咁,見你係我師弟。
你真係盡快入政府好。

過來人⋯啊⋯應該係過來狗至岩⋯
不時係DB都見到請人, 除左大陸外

東南亞都有, 不過好似好多要PhD
做廠, 好似係。
如果mat eng有前途就唔會8大得shitty有開degree啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞