Material Eng 撚入

58 回覆
0 Like 0 Dislike
Material eng 就grad,想知plastic, metal, 定ceramic有出路啲?Plastic入左行可以做乜9?

dklm寧願讀神學都咪撚讀呢啲乞食科啦。九成要返大陸做廠,三年經驗都唔知有冇兩皮,隔離post fg bs都19k
Cityu?

唔好做返本行。

做公墓員啦,ACO都好⋯
Cityu?

唔好做返本行。

做公墓員啦,ACO都好⋯

巴打行家
大大話話讀左幾年,posting關事嘅全部都係啤膠佬生產員
唉。
唔好做狗呀。
你主攻邊樣?
小弟是metal alloy....
Plastic
不過如果入到行,行頭相對窄又竸爭細...
有冇仙人指路
以前有朋友又係 做左sub仔

In過好多Sub仔post 一聽到冇學過風火水電又冇經驗即刻898

仲要比人串做咩咁不自量力

求指點出路
Material eng 就grad,想知plastic, metal, 定ceramic有出路啲?Plastic入左行可以做乜9?

dklm寧願讀神學都咪撚讀呢啲乞食科啦。九成要返大陸做廠,三年經驗都唔知有冇兩皮,隔離post fg bs都19k

肯撚定三年冇兩皮
我遲d要搵個讀呢科既人幫我手
唔好傻啦。
十年都冇二萬呀。
點解咁傻呀~師弟⋯⋯⋯
唔好傻啦。
十年都冇二萬呀。
點解咁傻呀~師弟⋯⋯⋯

不如做aco好過
ME正垃圾,話就話有Scheme A
實際有幾多公司請ME graduate吖
Engine係旺但點都唔到ME
利申:ME grad
Material Engineering
識唔識揸啤機
Mechan Eng 留名
是但搵間sub仔做啦
唔識咪學囉
吹到有心學野就請你啦
是但搵間sub仔做啦
唔識咪學囉
吹到有心學野就請你啦

唔撚請
有個仆街懶係好人話可以介紹我去第二間公司interview,不過人工得11-12k
返大陸做啦大把世界
其實material eng係讀乜?

利申 其它乞食eng grad

咁你grad後做咩工?
Plastic
不過如果入到行,行頭相對窄又竸爭細...
有冇仙人指路

On9仔
仲後生讀過第個degree把啦
大陸都無得你做

做construction material
Biomedical material
睇下有無公司專做material engineering
但係重點唔關你讀咩科事

你真係讀緊material engineering? 你覺得city d爛尻課程編排真係幫到你了解material engineering?
你學唔同theory唔同material既charateristic, 你真係知點去analyze點去test點去做modification? 有無教你numerical computation (matlab)去處理數據?
依家香港U大部份既engine課程已經out date, 跟唔上時代,班撚樣無心去編排不特止仲要請班濕尻中國教授hea教,你真係覺得自己讀緊engineering? 算啦,你要認衰自己乜撚都唔識,你唯一可以做就係多謝美國佬咁無私整咁多online course俾全世界睇,你睇下人地mit course教既野再望下自己讀個d垃圾,唯一可以做係重新學習

如果你真係堅砌engineering既話,根本無人係唔會用numerical computation去做data analysis, 同處理linear algebra.....我真係唔撚明,幾年時間,點解無人教你點去apply, 屳家剷....
依家香港U大部份既engine課程已經out date, 跟唔上時代,班撚樣無心去編排不特止仲要請班濕尻中國教授hea教,你真係覺得自己讀緊engineering? 算啦,你要認衰自己乜撚都唔識,你唯一可以做就係多謝美國佬咁無私整咁多online course俾全世界睇,你睇下人地mit course教既野再望下自己讀個d垃圾,唯一可以做係重新學習

如果你真係堅砌engineering既話,根本無人係唔會用numerical computation去做data analysis, 同處理linear algebra.....我真係唔撚明,幾年時間,點解無人教你點去apply, 屳家剷....

班prof就會話你係讀緊大學,唔係讀ive,自已諗點apply la

利申 大學數只教theory,上堂唔係上到o哂嘴就係訓覺,最後靠youtube嘅tutorial先至畢到業

咁你grad後做咩工?

乞食工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞